News   /   آسيا

مذاکره امریکا و هند درباره «جنگ ضد زیردریایی» علیه چین

هواپیمای پیشرفتۀ گشت دریایی پی-8 نیروی دریایی ایالات متحدۀ امریکا

مقامات نظامی امریکا می‌گویند تحرکات چین در اقیانوس هند، روابط دفاعی واشنگتن و دهلی‌نو را برای مقابله با زیردریایی‌های این کشور افزایش داده است.

روزنامۀ نیویورک‌تایمزِ امریکا با انتشار گزارشی اعلام کرد ایالات متحده و هند، هر دو از «جاه‌طلبی‌های نیروی دریایی چین» در دریای جنوبی چین نگران هستند و تحرکات جدیدِ پکن سلطۀ دهلی‌نو بر اقیانوس هند را نیز به چالش کشیده است.

هند که در چند دهۀ گذشته در گسترش روابط نظامی خود با امریکا بسیار محتاط بود، ماه گذشته بالاخره با گشودن پایگاه‌های نظامی خود به روی نیروهای امریکایی در ازای دسترسی به فن‌آوری تسلیحاتی برای مقابله با چین، موافقت کرد.

دو طرف همچنین اعلام کردند نیروهای دریایی‌شان بر سر جنگ ضد زیردریایی (ای‌اس‌‎دابلیو) مذاکره خواهند کرد. حوزه‌ای از فن‌آوری نظامی که بسیار حساس است و تنها کشورهای هم‌پیمان اطلاعات خود را در این زمینه به اشتراک می‌‌گذارند.

یک مقام امریکاییِ نزدیک به مذاکرات نظامی ایالات متحده و امریکا که نخواست نامش فاش شود، در این باره گفت: «این همکاری‌های بنیادی زمینه‌سازِ روابط نیروهای دریایی دو طرف خواهد شد که امیدواریم در طی زمان به قابلیت جنگ ضددریایی مشترک مبدل شود.»

به گفتۀ مقامات نیروی دریاییِ هند، زیردریایی‌های چینی به طور متوسط در هر سه ماه، چهار بار در منطقه مشاهده می‌شوند. برخی از این زیردریایی‌ها در نزدیکی جزایر آندامان و نیکوبار در نزدیکی تنگۀ مالاکا دیده می شوند.

تنگۀ مالاکا دریای آندامان در اقیانوس هند را به دریای جنوبی چین در اقیانوس آرام متصل می‌کند و 80 درصد از تانکرهای حامل سوخت چین از آن عبور می‌کنند.

هند و امریکا پیشتر رزمایش‌‍‌های دریایی مشترک برگزار کرده‌‎ و هر دو از نوع جدید هواپیمای گشت دریایی پی-8 بهره می‌‎برند که به اشتراک‌گذاری اطلاعات را در عملیات‌ حساس ردیابی زیردریایی‌ها آسان می‌سازد.

پی-8 پیشرفته‌ترین هواپیمای گشت دریایی واشنگتن و مجهز به حسگرهایی است که با بهره‌گیری از دستگاه ردیاب زیردریاییِ سونار و دیگر وسایل پیشرفته به ردیابی و شناسایی زیردریایی‌ها می‌‎پردازد.  

نیویورک‌تایمز در گزارش خود نوشت سخنگوی نیروی دریایی هند حاضر به اظهار نظر در مورد همکاری واشنگتن و دهلی‌نو در زمینۀ جنگ ضد زیردریایی نشده است، اما یک منبع دیگر در نیروی دریایی هند به این روزنامه گفت محور رزمایش دریایی مشترک بعدیِ واشنگتن و دهلی نو در ماه ژوئن (حدود خرداد 1395) در شمال دریای فیلیپین جنگ ضدزیردریایی خواهد بود.

ژاپن، متحد نزدیکِ امریکا که براساس گزارش‌ها زیردریایی‌هایش به ردیابی زیردریایی‌های چین در غرب اقیانوس آرام می‌پردازند نیز از شرکت‌کنندگان در این رزمایش مشترک خواهد بود.

تصویری هوایی از یکی از جزایر مصنوعی چین در دریای جنوبی چین

چین مدعی مالکیت بر بخش بزرگی از دریای جنوبی چین است و می‌گوید که تنها در محدوده قلمرو ارضی خود فعالیت می‌کند. کشورهای فیلیپین، ویتنام، مالزی، برونئی و تایوان نیز ادعایی مشابه چین دارند.

دریای جنوبی چین حدود ۲۵۰ جزیره دارد که مساحتشان مجموعا به ۱۵ کیلومتر مربع می‌رسد. این جزایر عموما خالی از سکنه هستند و گاه بیشترشان زیر آب است. چین در چند سال گذشته اقدام به ایجاد جزایر مصنوعی در این آب ها کرده است و این اقدام مورد انتقاد شدید کشورهای منطقه و همچنین امریکا واقع شده است.

مقامات چین می‌گویند که احیای زمین از سوی این کشور در این دریا با هدف ارتقاء توانایی این کشور در راستای تعهدات بین‌المللی و کمک به منطقه است. به گفته آن ها این توانایی‌ها شامل امداد و نجات، مسایل زیست محیطی و آزادی حمل و نقل دریایی است.

پکن همچنین در سال‌های گذشته چندین سامانه راداری در جزایر و صخره‌های دریای جنوبی چین احداث کرده است.

دریای جنوبی چین به محل تنش میان چین با امریکا و برخی متحدان منطقه‌‎ای واشنگتن مبدل شده است. این منطقه دارای منابع غنی معدنی و واقع در یک مسیر حیاتی تجاری است که محل عبور یک سوم نفت جهان به شمار می‌آید.

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.co.uk

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku