دولت بلغارستان به امید افزایش میزان مشارکت مردم در انتخابات و همچنین مبارزه با مساله شایعِ خرید و فروش آرا، رایدهی را اجباری کرده است.
بر اساس قانون جدیدی که پارلمان بلغارستان اخیراً تصویب کرده است، کسانی که رای خود را به صندوقهای رای نیاندازند از فهرست ثبتشدۀ رایدهندگان حذف میشوند و باید برای شرکت در انتخابات بعدی دوباره ثبت نام کنند.
افزون بر این، اصلاحیهای به این قانون افزوده شده است که بر اساس آن کسانی که در انتخابات شرکت نکنند، علاوه بر جریمه از خدمات تامین اجتماعی نیز محروم خواهند شد.
در آخرین انتخابات عمومی بلغارستان که یکی از فاسدترین کشورهای اتحادیه اروپا به شمار میرود، 48.4 درصد رایدهندگان رای خود را به صندوق انداختند؛ این آمار در 25 سال گذشته کمترین میزان مشارکت مردم در انتخاباتِ این کشور بوده است.
به باور کارشناسان، ناامیدی مردم نسبت به آنچه سیاستمدارانِ بالانشین و فاسد این کشور خوانده میشوند، دلیل اصلی کاهش مشارکت مردم در این امر است.
آندری رایچف، از کارشناسان موسسه گالوپ در مصاحبه با تلویزیون دولتی بلغارستان (BNT) اظهار داشت، جریمه شدن به خاطر رای ندادن راه حل «احمقانهای» است.
انتخابات اجباری در برخی از کشورهای اروپایی و همچنین دیگر کشورهای جهان رایج است.
بر پایه گزارشها، قانون جدید از زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در ماه اکتبر اجرایی میشود.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.