دهها نفر از مردم مصر در اعتراض به اقدام قاهره در واگذاری دو جزیره به عربستان سعودی تظاهراتی بر پا کرده و خواستار «کنارهگیری حکومت مصر» شدند.
این شعار در سال 2011 و در جریان شورش مردم که به سرنگونی حسنی مبارک، رئیس جمهور سابق مصر انجامید نیز سر داده میشد.
دولت مصر شامگاه شنبه (21 فروردین) از امضای توافقنامه مرز دریایی میان قاهره و ریاض خبر داد که بر اساس آن، دو جزیره استراتژیک تیران و صنافیر در دریای سرخ در آبهای سرزمینی عربستان قرار میگیرد.
مصریها در این تظاهرات سراسری، واگذاری جزایر مصری به عربستان سعودی را محکوم کردند.
راهپیمایی های مشابهی نیز در استانهای قاهره، شرقیه، جیزه و دیگر استانهای مصر برگزار شد.
در قاهره نیز اتحادیه روزنامه نگاران با برگزاری تجمعی اعتراض خود را به این اقدام دولت مصر نشان دادند.
پلیس مصر در استان جیزه برخی از معترضان را دستگیر کرده و همچنین از گاز اشک آور برای متفرق کردن آنان استفاده کرده است. این در حالی است که روز گذشته وزارت کشور مصر درباره برگزاری هرگونه تظاهرات در اعتراض به توافقنامه واگذاری دو جزیره تیران و صنافیر به سعودیها هشدار داده بود.
وزارت کشور مصر در بیانیه خود از شهروندان خواست به دعوت برای برگزاری تظاهرات اعتراضی پاسخ مثبت ندهند.
جزیره 80 کیلومتر مربعی تیران در ورودی تنگه تیران واقع شده که دریای سرخ را از خلیج عقبه جدا میکند. جزیره صنافیر نیز در شرق جزیره تیران واقع شده است. اهمیت راهبردی این جزایر از آن جهت است که تنگه تیران تنها دسترسی رژیم اسرائیل از خلیج عقبه به دریای سرخ است و نقش مهمی در تبادلات تجاری این رژیم ایفا میکند.
توافقنامه مرز دریایی جدید مصر و عربستان در کاخ اتحادیه در شرق قاهره در حضور السیسی و سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان به امضای شریف اسماعیل، نخست وزیر مصر و همتای سعودی وی رسید.
عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر در ماههای اخیر به دلیل پارهای از مسائل از جمله مدیریت مسائل اقتصادی مورد انتقاد گسترده قرار گرفته است.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.