یک روزنامه نگار و فعال اجتماعی امریکایی میگوید پیشنهاد امریکا مبنی بر استقرار سامانه ضد موشکی تاد در کره جنوبی، بخشی از طرح واشنگتن برای انجام حملۀ هستهای «پیشدستانه» به روسیه یا چین است.
بروس کاگنون، هماهنگکننده شبکه جهانی مبارزه با سلاح و انرژی هستهای در فضا، روز شنبه در مصاحبه با شبکه پرس تیوی این اظهارات را در حالی بیان کرد که پیشتر اشتون کارتر، وزیر دفاع امریکا گفته بود واشنگتن با وجود نارضایتی چین، استقرار سامانه فوق پیشرفته دفاعی ضد بالستیکی (تاد) در مرزهای کره شمالی را همچنان در دستور کار خود قرار خواهد داد.
امریکا و کره جنوبی ماه گذشته مذاکرات رسمی را برای احتمال استقرار سامانه موشکی تاد جهت مبارزه با آنچه تهدید موشکی کره شمالی مینامند، آغاز کردند.
کاگنون گفت: «اشتون کارتر، وزیر جنگ امریکا ادعا میکند که استقرار تاد در کره جنوبی ارتباطی به چین ندارد اما او دروغ محض میگوید. این مساله کاملا به چین مربوط است. کره شمالی تهدید نیست.»
وی افزود: «درواقع موشکی که از کره شمالی به سوی کره جنوبی شلیک میشود ارتفاع کافی را برای به کار انداختن سامانه تاد ندارد. بنابراین این یک نوع فریبکاری است. یک حقه است برای آنکه ادعا کنند این مساله مربوط به کره شمالی است.»
این تحلیلگر گفت: «کره شمالی به فناوری فضایی کمی دسترسی دارد. بنابراین امریکا همواره از «تهدید» کره شمالی به عنوان توجیهی برای استقرار این سامانههای به اصطلاح ضدموشکی استفاده میکند. همانطور که واشنگتن همواره ایران را تهدیدی خوانده تا اکنون این سامانهها روسیه را محاصره کنند. بنابراین فریبکاریها ادامه دارند.»
وی افزود: «دفاع موشکی عنصر اصلی در برنامۀ حملۀ پیشدستانه امریکاست. طرح این برنامه به این شکل است که زمانی که به روسیه یا چین حمله پیشدستانه میشود، این کشورها نیز پس از آنکه امریکا به سیستمهای هستهای آنان ضربه زد، سعی میکنند تا اقدامی تلافیجویانه انجام دهند. و این زمانی است که از سامانه موسوم به ضدموشکی برای مبارزه با آن حملات تلافیجویانه استفاده میشود.»
کاگنون در ادامه گفت: «درواقع در فرماندهی فضایی امریکا، هر سال این شبیهسازی جنگی اجرا میشود. آنها حملۀ پیشدستانه به چین یا روسیه انجام میدهند و از دفاع موشکی به عنوان راهی برای پاسخ به حملات متقابل آنها استفاده میکنند.»
چین گفته است با استقرار سامانۀ موشکی تاد که «وسعت آن از نیازهای دفاعی شبه جزیره کره بسیار فراتر است، کاملا مخالف است».
پکن استقرار تاد را بخشی از راهبرد گستردهتر امریکا برای مبارزه با چین میداند و در اینباره که سامانه پیشرفته موشکی ممکن است برای «هدف قرار دادن چین» مورد استفاده قرار بگیرد، ابراز نگرانی کرده است.
واشنگتن نیز ادعا کرده است طرح پیشنهادی استقرار تاد صرفا برای مقابله با تهدید موشکهای کره شمالی طراحی شده و منافع راهبردی چین را به خطر نمیاندازد.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.