وزرای امور خارجه ایران، روسیه و جمهوری آذربایجان درباره تمهید برگزاری نخستین نشست سه جانبه سران سه کشور توافق کردند.
به گزارش ایرنا، پس از دیدار روز پنج شنبه محمد جواد ظریف، سرگئی لاوروف و المار ممدیاروف در باکو، بیانیه پایانی این نشست منتشر شد که در آن درباره انجام تمهیدات لازم به منظور برگزاری نخستین نشست سه جانبه سران سه کشور توافق شده است.
تاكید بر پایبندی به منشور سازمان ملل و اصول جهان شمول حقوق بین الملل، اهمیت تشدید مبارزه با تهدیدات و چالشهای نوظهور علیه ثبات و امنیت منطقهای و ابراز آمادگی برای تعامل نزدیكتر در مبارزه علیه تروریسم، افراط گرایی، جرایم سازمان یافته فراملی و قاچاق مواد مخدر از دیگر مفاد بیانیه مطبوعاتی نشست سه جانبه باكو بود.
همچنین وزرای خارجه سه كشور برای گسترش همكاریهای سه جانبه در حوزه اقتصاد، انرژی، حمل و نقل و زیرساختها، فرهنگ، گردشگری، بازرگانی و همچنین مسائل كنسولی و گمركی توافق كردند.
تاکید سه کشور بر گسترش روابط
ظریف در این نشست با ابراز خشنودی از اعلام آتش بس میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان، ابراز امیدواری كرد مناقشه دو كشور از طریق مسالمت آمیز حل و فصل شود.
وزیر امور خارجه ایران همچنین بر اهمیت گسترش همكاریهای سه كشور در حوزه راه آهن، حمل و نقل و ارتباطات، همكاریهای مرزی، مبارزه با تروریسم، همكاری در زمینههای فرهنگی و گفتگوی ادیان و همكاریهای بانكی تاكید كرد.
ممدیاروف و لاوروف نیز ضمن اعلام مواضع خود در خصوص مناقشه آذربایجان و ارمنستان و آتش بس اعلام شده میان دو كشور، مقابله با تروریسم، كوریدور ارتباطی شمال جنوب، توریسم و حمل و نقل را برخی حوزههای مهم همكاری سه كشور دانسته و برای گسترش روابط سه كشور در حوزه های مختلف اعلام آمادگی كردند.
دیدار ظریف با الهام علیاف
ظریف در باکو همچنین با الهام علیاف رئیس جمهوری آذربایجان دیدار کرد؛ وی در این دیدار تاکید کرد: «سیاست قطعی جمهوری اسلامی ایران در گسترش روابط با آذربایجان و دیگر همسایگان است.»
ظریف با ابلاغ سلامهای گرم حسن روحانی رئیس جمهوری ایران، بر سیاست قطعی ایران در گسترش روابط با آذربایجان و دیگر همسایگان خود تاكید و از روابط عالی دو كشور در دوران ریاست جمهوری الهام علیاف ابراز خشنودی كرد.
وزیر امور خارجه ارتباط شمال جنوب از طریق اتصال راه آهن را یكی از پروژههای اساسی دو كشور دانست و از روابط بانكی و همكاری در حوزههای توریسم، انرژی، مبارزه با تروریسم و همكاری در سازمانهای منطقهای و بین المللی از جمله سازمان همكاری اسلامی به عنوان دیگر حوزههای مهم همكاری كه میبایست گسترش یابد نام برد.
علیاف نیز در این دیدار با ابراز خشنودی از روابط عالی ایران و آذربایجان، آن را نتیجه اشتراكات متعدد و اراده مشترك رهبران دو كشور دانست.
رئیس جمهور آذربایجان همكاری در سازمانهای بین المللی و در حوزههای سیاسی و اقتصادی از جمله در زمینه سرمایه گزاری، توریسم و حمل و نقل را برای هر دو كشور مهم و مفید دانست و تاكید كرد: «آینده ما در روابط و همكاریهای منطقهای با كشورهای همسایه است.»
ظریف شامگاه چهارشنبه به منظور حضور در اولین نشست سه جانبه وزرای امور خارجه ایران، روسیه و جمهوری آذربایجان، به باکو سفر کرده است.