در پی ادعای امریکا و متحدان اروپاییاش مبنی بر اینکه ایران با اجرای آزمایشهای موشکی خود قطعنامۀ 2231 سازمان ملل را نقض کرده است، وزارت خارجۀ روسیه اعلام کرد این ادعا نادرست است.
میخائیل اولیانُف، رئیس مرکز عدم اشاعه و کنترل تسلیحات وزارت امور خارجۀ روسیه روز چهارشنبه (11 فروردین) گفت: «قطعنامه (2231 شورای امنیت سازمان ملل) آزمایشهای موشکی را ممنوع نکرده است.»
وی افزود مدرکی دال بر اینکه موشکهای بالستیک آزمایش شده در ایران قادر به حمل کلاهک هستهای باشند، وجود ندارد.
براساس تازهترین گزارشها امریکا، بریتانیا، آلمان و فرانسه با ارسال نامهای مشترک خطاب به بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل و رومان اویارزون مارچسی، سفیر اسپانیا در سازمان ملل متحد، ادعا کردند آزمایشهای بالستیکی اخیر ایران ناقض قطعنامۀ 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد است.
در این نامه ادعا شده است که ایران با آزمایش موشکهایی که «قادر به حمل تسلیحات هستهای» هستند، «مغایر» با قطعنامه عمل کرده و از آن «سرپیچی» کرده است.
این کشورها خواستار «پاسخ مناسب» شورای امنیت در مقابل «شکست تهران در اجرای تعهدات خود» شده و مصرانه از دبیرکل سازمان ملل خواستهاند که مغایرت آزمایش موشکی ایران با قطعنامۀ 2231 را گزارش کند.
بان کی مون روز چهارشنبه (11 فروردین) در حاشیۀ نشست پناهجویان سوریه در ژنوِ سوئیس در گفت و گو با خبرنگاران گفت تصمیم گیرندۀ نهایی دربارۀ آزمایش های موشکی ایران قدرت های جهانی در شورای امنیت سازمان ملل متحد هستند.
پیشتر شورای امنیت سازمان ملل متحد در تاریخ 24 اسفند اعلام کرد این شورا به اطلاعات فنی بیشتری نیاز دارد تا مشخص کند آیا آزمایشهای موشکی اخیر در ایران ناقض قطعنامهای هستند که پس از توافق هستهای در تیرماه سال 1394 وضع شده است یا خیر.
سحرگاه روز چهارشنبه (19 اسفند) نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در ادامۀ مرحلۀ نهایی رزمایش موشکی اقتدار ولایت، موشکهای دور برد نقطهزن قدر H وF را با موفقیت از ارتفاعات البرز شرقی به سوی اهداف از پیش تعیین شده در سواحل مکران در جنوب شرق ایران شلیک کردند.
بخشی از این رزمایش بامداد روز سه شنبه (18 اسفند) با شلیک موشک بالستیک قیام از یک سیلو به انجام رسید.
محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجۀ ایران صبح روز سهشنبه (25 اسفند) پس از دیدار با جولی بیشاپ، همتای استرالیایی خود در یک نشست خبری گفت: «ما از این موشکها علیه هیچ کس استفاده نمیکنیم به جز در موارد دفاع از خود. برنامههای نظامی ایران قانونی (است) و خلاف قطعنامه 2231 شورای امنیت و برجام نیست.»
ظریف در تاریخ 7 فرودین نیز گفته بود: «اقدامات اخیر امریکا ضد برنامه موشکی ایران را با تقویت هر چه بیشتر توان موشکی خود پاسخ میدهیم ... هیچ محدودیتی برای برنامه موشکی خود قائل نیستیم و این برنامه هیچ ارتباطی با سلاح هستهای ندارد.»
پیشتر جان کربی، سخنگوی وزارت خارجه امریکا ادعا کرده بود آزمایشهای موشکی ایران به معنای نقض برجام نیست اما مدعی شد این آزمایشها، نقض قطعنامۀ 2231 شورای امنیت هستند.
جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفید نیز در یک نشست خبری تواناییهای موشکی خارج از استانداردهای بینالمللی ایران را موجب نگرانی امریکا دانست.