بیش از 30 هزار نفر از مردم ژاپن با تجمع مقابل دفتر نخست وزیر در توکیو با تصمیم وی برای از سرگیری فعالیت نیروگاههای اتمی این کشور مخالفت کردند.
معترضان با حمل بنرها و پرچمهایی مخالفت خود را با از سرگیری فعالیت نیروگاههای اتمی ژاپن اعلام و این اقدام را تهدیدی برای امنیت این کشور عنوان کردند.
تظاهرات روز شنبه در حالی برگزار شد که شینزو آبه نخست وزیر ژاپن در تاریخ 20 اسفند و در آستانه پنجمین سالگرد فاجعه اتمی فوکوشیما گفته بود این کشور بدون انرژی اتمی نمیتواند به حیات خود ادامه دهد.
آبه گفت: «کشور ما که از نظر منابع فقیر است، نمیتواند بدون نیروی اتمی به حیات خود ادامه دهد و ثبات منابع انرژی را تامین کند.»
با وجود نگرانی مردم ژاپن درباره از سرگیری فعالیت نیروگاههای اتمی، مقامات این کشور خواستار از سرگیری فعالیت نیروگاههای اتمی براساس مقررات ایمنی جدید که قوانین سختگیرانهای به شمار میآیند، شدهاند.
در تاریخ 11 مارس 2011 (20 اسفند 1389) زمین لرزهای به قدرت 9 ریشتر سواحل شمال شرقی ژاپن را لرزاند و سونامی مرگباری سواحل این کشور را در نوردید. این حادثه حدود 18 هزار و 500 کشته و ناپدید برجای گذاشت.
امواج سهمگین سونامی همچنین خسارتهای شدیدی به نیروگاه اتمی فوکوشیما وارد کرد و بدترین بحران اتمی جهان را پس از حادثه چرنوبیل در سال 1986 رقم زد.
همچنین در پی فاجعه فوکوشیما، بیش از 160 هزار نفر از ساکنان منطقه تخلیه و به مناطق دیگر منتقل شدند.
فاجعه اتمی فوکوشیما موجب شد تا موضوع ادامه استفاده از انرژی اتمی در ژاپن با مخالفتهای زیادی روبرو شود اما آبه و شرکتهای انرژی تلاش دارند تا راکتورهای اتمی به کار خود ادامه دهند و راکتورهای فوکوشیما مجددا عملیاتی شوند.
گفتنی است، در سالگرد فاجعه فوکوشیما نیز تظاهراتی مشابه در توکیو برگزار شد.