نامزد حزب دموکرات برای انتخابات ریاست جمهوری امریکا با غیر قابل قبول خواندن آزمایشهای موشکی ایران خواستار وضع تحریمهای فوری علیه کشورمان شد.
هیلاری کلینتون که روز دوشنبه در نشست کمیته روابط عمومی امریکا و اسرائیل (آیپک) سخن می گفت ضمن انتقاد از آزمایشهای موشکی اخیر ایران، سپاه پاسداران را به «حمایت از گروههای تروریستی از جمله حزب الله لبنان» متهم کرد و خواهان حفظ تحریمهای کنونی و همچنین اعمال تحریمهای جدید علیه ایران شد.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران اسفند ماه سال گذشته طی رزمایش موشکی اقتدار ولایت چندین موشک دوربرد بالستیک به سمت اهداف از پیش تعیین شده شلیک کرد.
به گفته کلینتون، تلاشهای ایران برای مشروعیت زدایی از اسرائیل نشان میدهد اتحاد واشنگتن و تل آویو «بیش از هر زمان دیگری حیاتی» است.
او در ادامه تأکید کرد: «امریکا و اسرائیل برای غلبه بر دشمنان مشترک و پیشبرد ارزشهای مشترک خود باید قویتر و مصممتر و نسبت به هر زمان دیگر به هم نزدیکتر باشند.»
کلینتون که از سال 2009 تا 2013 وزیر امور خارجه امریکا بود، با اشاره به توافق هستهای میان ایران و کشورهای گروه 1+5 گفت: «واقعا معتقدم که امریکا، اسرائیل و جهان (به واسطه این توافق) از امنیت بیشتری برخوردارند.»
وی خاطر نشان کرد: «اگر به ریاست جمهوری برگزیده شوم، سران ایران شک نکنند که (اگر برخلاف توافقنامه به ساخت تسلیحات هستهای روی بیاورند) امریکا برای متوقف ساختن آن اقدام و در صورت لزوم از زور استفاده میکند.»
این در حالیست که مقامهای ایران بارها اعلام کردهاند در پی دست یافتن به تسلیحات هستهای نیستند و هدفشان از انرژی هستهای صرفا فناوری صلح آمیز است.
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در سخنرانی روز یکشنبه به مناسبت آغاز سال 95 با متهم کردن امریکا به «بد عهدی» گفت: «در همین توافق نیز آمریکاییها به آنچه وعده داده بودند، عمل نکردند و به تعبیر وزیر محترم امور خارجه، بر روی کاغذ تعهداتی را انجام دادند اما در عمل و از طریق راههای انحرافی مانع از تحقق آن تعهدات شدند.»
کلینتون همچنین با انتقاد از دونالد ترامپ، نامزد پیشتاز جمهوری خواهان و رقیب خود در انتخابات ریاست جمهوری امریکا، این میلیاردر جنجالی را به اتخاذ بی طرفی در قبال تلاشها برای دستیابی به صلح میان رژیم اسرائیل و فلسطینیها متهم کرد.
او در این باره بدون اینکه نامی از ترامپ ببرد، گفت: «امریکا هرگز نمیتواند وقتی پای امنیت و بقای اسرائیل به میان می آید بی طرف باشد.»
قرار است ترامپ نیز در نشست آیپک سخنرانی کند. با این حال برنی سندرز دیگر نامزد دموکراتها در این نشست حضور نخواهد یافت.
ترامپ خود را شدیداً طرفدار اسرائیل میداند اما درباره مساله فلسطین گفته است در قبال تلاشها برای دستیابی به صلح میان فلسطینیان و اسرائیل موضع «بی طرفانه» اتخاذ خواهد کرد.
به گفته کارشناسان، بسیاری از نامزدهای ریاست جمهوری امریکا، به ویژه کلینتون، هزینه کمپینهای تبلیغاتی خود را از یهودیان ثروتمندی میگیرند که با جناح راست افراطی در اسرائیل روابطی قوی دارند.