یکی از تحلیلگران ناتو ادعا میکند شواهدی مبنی بر وقوع یک «جنگ اطلاعاتی» در آلمان یافته که نقش ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در آن دیده میشود.
کارشناس ارشد ارتباطات استراتژیک ناتو ادعا کرده است که روسیه سعی دارد با راه انداختن جنگ اطلاعاتی و برانگیختن خشم عمومی در آلمان درباره مسالۀ پناهجویان، آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان را سرنگون کند.
وی گفته است این تلاشها برای برکناری صدراعظم آلمان، که از طرفداران اِعمال تحریم علیه حکومت پوتین بوده، انجام میشوند.
یانیس سارتس، رئیس مرکز عالی ارتباطات راهبردی ناتو که مقر آن در ریگا، پایتخت لتونی است، به روزنامه آبزرور گفت روسیه سابقه حمایت مالی از نیروهای افراطی در اروپا را دارد. وی معتقد است اکنون شواهدی از تحریکات روسیه علیه مرکل در آلمان وجود دارد.
وی با تاکید بر اینکه تنها به عنوان یک کارشناس و نه سخنگوی ناتو صحبت می کند، گفت: «(روسیه) در حال ایجاد شبکهای است که میتواند کنترل شود. شما میتوانید از آن استفاده کنید، همانطور که آنها تلاش کردند این کار را با استفاده از مسائل قانونی مهاجران در آلمان انجام دهند تا به شکلی بسیار جدی فرآیندهای سیاسی را تضعیف کنند. آنگلا مرکل طرفدار سرسخت ادامه تحریم ها علیه روسیه است. اگر تنها برای مجازات و تنبیه بود ایرادی نداشت اما آنها دارند این مساله را می سنجند تا ببینند آیا می توانند با استفاده از مشکلات موجود، حرکتی ایجاد کنند که در آن تغییر سیاسی در آلمان اتفاق بیافتد.»
وی افزود: «من فکر می کنم آنها این امکان را می سنجند که آیا می توانند با نفوذ در چنین کشور بزرگی که در حالت عادی آسیب پذیری زیادی ندارد، فضایی به وجود بیاورند که صدراعظم تغییر کند یا خیر. آنها از سخنگویان روسی، رسانههای اجتماعی و مشکلات موجود حداکثر استفاده را میبرند.»
سارتس که به گزارشات اطلاعاتی دسترسی دارد، گفت: «به طور کلی می توانید ببینید که روسیه از نیروهای افراطی در اروپا حمایت مالی می کند.(نیروهای افراطی) چپ یا راست، فرقی نمی کند. همین که افراطی باشند مهرههای مناسبی برای استفاده روسیه در تاکتیکهای خود هستند.»
بیش از یک میلیون نفر که بسیاری از آنان اهل کشور جنگ زده سوریه بودند، سال گذشته به آلمان آمدهاند. بسیاری از این افراد مجذوب این ادعای مرکل شدند که گفته بود شمار افرادی که میتوانند در آلمان سکونت کنند را به تعداد خاصی محدود نمیکند.
تازه ترین نظرسنجی ها نشان میدهد که مردم آلمان معتقدند کنترل اوضاع از دست مرکل خارج شده است.
روز 13 مارس (23 اسفند) زمانی که انتخابات در 3 ایالت از ایالات 16 گانه آلمان از جمله زاکسن-آنهالت، راینلاند فالتس و بادن-وورتمبرگ برگزار شود، تمایلات رای دهندگان برای نخستین بار سنجیده میشود.
سارتس همچنین هشدار داد که دیگر کشورها جنگ تبلیغاتی پوتین را نادیده گرفتهاند.
وی گفت: «ما در آلمان این را مشاهده میکنیم. بهترین ابزار برای دادن اطلاعات غلط، زمانی است که رقیب شما متوجه نمیشود. این همان زمانی است که بیشترین تاثیر را دارد. من تاکید میکنم که کشورهایی وجود دارند که یا هنوز متوجه (قصد پوتین) نشدهاند یا آگاهانه انتخاب کردهاند که متوجه نشوند!»