دبیر ستاد حقوق بشر ایران میگوید مبارزه با قاچاقچیان مواد مخدر باید در سطحی جهانی مورد توجه قرار بگیرد چرا که در عمل همۀ جهان از مبارزۀ ایران علیه این موضوع منتفع میشود.
محمد جواد لاریجانی که برای شرکت در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل به ژنوِ سوئیس سفر کرده است، روز جمعه (14 اسفند) در دیدار با زید بن رعد حسین، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل گفت: «در ایران، هم در قوۀ قضاییه و هم در قوۀ مجریه به ابعاد سلامت، بهداشت و مضرات اجتماعی قاچاق مواد مخدر توجه ویژهای میشود.»
وی همچنین با تاکید بر مثبت بودن تعاملات دو طرف در خصوص ارتقاء وضعیت حقوق بشر، بر همکاری بیشتر ایران با شورای حقوق بشر تاکید کرد و خواستار سرعت بخشیدن به این همکاریهای دوجانبه شد.
رعد حسین نیز در این دیدار ضمن قدردانی از همکاری مناسب ایران با نهادهای ناظر بر معاهدات و ارائۀ گزارشهای ادواری مربوطه، خواستار تحکیم و گسترش این همکاریها شد.
این مقام سازمان ملل با اذعان به اینکه مبارزه با مواد مخدر موضوعی جهانی است و ایران در خط مقدم این مبارزه قرار دارد، از تلاشهای این نهاد بینالمللی برای جرم زدایی از این پدیده خبر داد و افزود: «هم اکنون در سازمان ملل بحثهایی جدی در خصوص توجه بیشتر به ابعاد مرتبط با سلامتی، بهداشت و مضرات اجتماعی قاچاق مواد مخدر مطرح شده است و البته این به معنی جرم زدایی کامل یا مجاز شمردن قاچاق مواد مخدر نیست.»
رعد حسین ضمن ابراز تأسف نسبت به وضعیت ناگوار منطقۀ خاورمیانه، به تبعات اجتماعی و بینالمللی جنگ و خشونتها اشاره کرد و افزود: «هم اکنون موضوع مهاجرین که عمدتاً مسلمانان خاورمیانه هستند و معضلاتی که برای آنها در اروپا پدید آمده، در دستور کار سازمان ملل است. ما در حال پیگیری برای ارتقاء حقوق مهاجرین و اقلیتها و پناهجویان در اروپا هستیم و از همۀ کشورهای اروپایی خواستهایم تا به شکل مناسب با این وضعیت برخورد کنند.»
اروپا با موجی از پناهجویانی مواجه است که برای فرار از مصائب جنگ و فقر در برخی از نقاط آفریقا و خاورمیانه به ویژه سوریه به اروپا پناه برده اند. حدود 1.1 میلیون پناهجو سال گذشته میلادی فقط در آلمان ثبت نام شدند.
به عقیدۀ کارشناسان بحران پناهجویانِ اروپا ناشی از سیاستهای جنگافروزانۀ غرب است که با برانگیختن موج ترور و خشونت در منطقه، مردم را از سرزمین خود آواره کرده است.