کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی فرمان آماده باش ارتش این کشور برای استفاده از تسلیحات هستهای را صادر کرده است.
کیم جونگ اون در واکنش به تحریمهای امریکا علیه این کشور و با اشاره به «تهدیدات روز افزون دشمنان» گفت زرادخانههای هسته ای کشور باید آمادۀ استفاده در هر زمانی باشند. همچنین ارتش باید در حالت «حمله پیشگیرانه» قرار داشته باشد.
این فرمان روز جمعه و یک روز پس از آن اعلام شد که شورای امنیت سازمان ملل به اتفاق آرا قطعنامه پیشنهادی آمریکا و چین علیه کره شمالی را تصویب کرد که به موجب آن، تحریمهای جدیدی تمامی کالاهایی وارداتی و صادراتی این کشور را در بر می گیرد.
خبرگزاری رسمی دولتی کره شمالی گفت بنا بر این فرمان، تسلیحات هستهای کشور باید آماده باشند تا «هر زمان» که لازم باشد، بتوان از آنها استفاده کرد.
به گزارش این خبرگزاری او این فرمان را در هنگام نظارت بر تمرینات نظامی شامل موشک اندازهای توسعه یافته جدید صادر کرد.
کیم افزود به دنبال اعمال تحریمها، که تنها چند روز پیش از رزمایش مشترک نظامی امریکا و کره جنوبی اتفاق افتاده است، شرایط بسیار خطرناک شده است.
پیونگ یانگ این رزمایش را تمرینات تحریک آمیز برای حمله خوانده است.
کره شمالی روز پنجشنبه در واکنش به تصویب قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل علیه این کشور، چند موشک با بُرد 150 کیلومتر به دریا شلیک کرد.
به دنبال اعمال این تحریمها، پارک گیون های، رئیس جمهور کره جنوبی درباره واکنشهای شدیدتر از معمول کره شمالی هشدار داد.
با این حال روز جمعه، پارک گفت هرگونه تحریک نظامی از سوی کره شمالی به شدت پاسخ داده می شود.
وی در یک مصاحبه تلویزیونی گفت: «اگر کره شمالی تحرکاتی انجام دهد، ما باید با مجازاتی سختگیرانه پاسخ دهیم تا به طور مشخص بهایی را که کره شمالی باید بپردازد و همچنین عزم خود برای پاسداری از کشورمان را نشان دهیم.»
در میان موج جدید تنش در شبهجزیرۀ کره، واشنگتن و سئول بر سر استقرار یک سامانۀ پیشرفتۀ موشکی به نام «تاد» در کرۀ جنوبی توافق و اعلام کردند مذاکرات مربوط به این موضوع در اولین زمان ممکن، آغاز خواهد شد.
تاد یک سامانۀ موشکی ضد بالستیک است که با انرژی جنبشی خود، موشک دشمن را نابود میکند. برد رادار این سامانه هزار کیلومتر و برد عملیاتی آن 200 کیلومتر است.
چین نیز گفته است که به شدت درباره استقرار تاد نگران است و آن را تهدیدی برای منافع راهبردی پکن دانسته است..
کره شمالی ماه گذشته یک موشک دوربرد حامل ماهواره پرتاب کرد. کره جنوبی، همسایگان دیگر و واشنگتن این اقدام را آزمایش موشکی توصیف کرده و آن را محکوم کردند.
کره شمالی امریکا را به توطئه برای براندازی دولت پیونگ یانگ متهم میکند. این کشور تاکید دارد تا زمانی که واشنگتن از سیاست خصمانۀ خود در قبال کره شمالی دست نکشد، برنامۀ هستهای بازدارندۀ خود را رها نمیکند.
پيونگ يانگ گفته است برای حفاظت از خود در برابر سیاستهای خصمانه آمریکا به تقویت برنامه هستهای خود ادامه خواهد داد.
کره شمالی همچنین از واشنگتن می خواهد تا فرماندهی نظامی خود در کره جنوبی را منحل کند.
هزاران نیروی نظامی امریکایی در کره جنوبی استقرار دارند.
کره شمالی از سال 2006 به دلیل انجام 4 آزمایش هستهای و پرتاب چندین موشک از سوی سازمان ملل مشمول تحریم هایی شده است.