بنا بر اعلام سازمان ملل، وضعیت زندگی مسلمانان روهینگیا در کشور میانمار همچنان «اسفناک» است.
جان گینگ، مسئول عملیات دفتر هماهنگی امور انسانی سازمان ملل روز سه شنبه بعد از بازدید از ایالت راخین واقع در غرب میانمار گفت علی رغم وعدههای حزب مخالف که پیروز انتخابات شد، مسلمانان روهینگیا کماکان در «وضعیت اسفناکی» به سر میبرند.
حدود 140 هزار روهینگیا بعد از آنکه روستاهایشان در سال 2012 به آتش کشیده شد، در اردوگاهها زندگی میکنند؛ این مسلمانان در پی حملات بوداییهای افراطی ساکن راخین آواره شدهاند.
گینگ افزود از دیدن وضعیت سرپناه موقت پناهجویان – که بسیاری از آنان در معرض فروپاشی هستند – شوکه شده است.
این مقام سازمان ملل خاطر نشان کرد بسیاری از این افراد به خاطر مذهب خود از دسترسی به خدمات پزشکی محروم هستند.
وی ادامه داد: «دیدن این همه کودک در این وضعیت ناگوار بسیار دلخراش است. مادری به من گفت که کودک حدوداً یک ماههاش بعد از آن که بیمارستان محلی از درمان وی خودداری کرد، به خاطر کمبود اکسیژن جان سپرد.»
این در حالیست که آنگ سان سوکی، رهبر حزب لیگ ملی برای دموکراسی، که نوامبر سال گذشته میلادی پیروز انتخابات شد، وعده داده بود از مسلمانان این کشور محافظت خواهد کرد.
دفتر هماهنگی امور انسانی سازمان ملل همچنین در بیانیهای اعلام کرد اقلیت مسلمان در این کشور نباید بعد از انتخابات به دست فراموشی سپرده شود.
در این بیانیه آمده است: «میانمار در حال طی کردن تحولات دموکراتیک شگرفی است که رشد و توسعه چشمگیر اقتصادی را به همراه دارد. با وجود این، همه میانماریها از این تحولات بهرهمند نیستند.»
حدود 1.3 میلیون مسلمان روهینگیا با تبعیض مواجه هستند. میانمار اقلیت روهینگیا را از حق شهروندی کامل محروم کرده است.
بنا به گزارش سازمان ملل، مسلمانان روهینگیا یکی از ستم دیدهترین اقشار جهان هستند و خشونتها علیه این مردم باعث کوچ اجباری آنها به کشورهای تایلند، مالزی و اندونزی شده است.