نخست وزیر صربستان میگوید 2 تن از کارکنان سفارت صربستان در لیبی در میان کشتهشدگان حملۀ هوایی امریکا به پایگاه داعش در لیبی هستند.
الکساندر ووچیچ روز شنبه (1 اسفند) در یک نشست خبری در بلگراد، پایتخت صربستان با اشاره به اینکه این دو کارمند در تاریخ هشتم نوامبر (17 آبان 1394) در لیبی ربوده شده بودند، افزود: «رسماً تأیید شده است که دو تن از کارکنان سفارت در حملات هوایی (امریکا) کشته شدهاند.»
وی این رخداد را «تلفات ناخواستۀ وحشتناکی» خواند و افزود دولت صربستان در آستانۀ آزاد کردن این دو کارمند بوده است.
تروریستها در تاریخ 17 آبان مسئول روابط عمومی و یکی از رانندگان کاروان دیپلماتیک سفارت صربستان در لیبی را در نزدیکی شهر ساحلی صبراته دزدیدند.
ایویتسا داچیچ، وزیر خارجۀ صربستان روز شنبه گفت مقامات این کشور در حال مذاکره برای آزادی این دو نفر بودند، اما تأمین میزان پولی که ربایندگان خواسته بودند هم برای خانوادههایشان و هم برای دولت غیرممکن بود.
وی افزود دولت صربستان به دلیل این که امریکا مقامات صرب را از حملۀ هوایی خود آگاه نکرده بود، یک یادداشت اعتراضآمیز به واشنگتن ارسال خواهد کرد.
مقامات امریکا میگویند پیش از اجرای عملیات هوایی خود به مقامات کشور لیبی هشدار داده بودند، اما نگفتند با چه مقامی تماس گرفته بودند.
پنتاگون روز جمعه (30 بهمن) تأیید کرد جنگندههای ارتش امریکا صبح جمعه یک «اردوگاه آموزشی متعلق به گروه تروریستی داعش» را در شهر صبراته در لیبی هدف قرار دادهاند.
در این حمله حدود 50 نفر کشته شدند و سرهنگ مارک چیدل، سخنگوی فرماندهی نیروهای امریکا در آفریقا گفت، نورالدین چوچِین که مظنون به اجرای دو حملۀ تروریستی طی سال گذشته در تونس است، در میان کشته شدگان بوده است.
شهردار صبراته عصر جمعه (30 بهمن) اعلام کرد این حملۀ هوایی در ساعت 3:30 دقیقۀ بامداد به وقت محلی ساختمانی را در منطقۀ قصر تلیل هدف قرار داد که محل اسکان کارگران خارجی بود.
وی در ابتدا تعداد کشته شدگان را 41 نفر اعلام کرده بود، اما روز شنبه گفت تعداد تلفات به 49 تن رسیده است.
این دومین حملۀ هوایی امریکا طی سه ماه گذشته علیه گروه داعش در لیبی محسوب میشود.
از زمانی که شورشیان در لیبی در اوت 2014 (حدود مرداد 1393) طرابلس، پایتخت این کشور را تصرف کردند، لیبی دو پارلمان و دو دولت دارد که دولت شورشیان در طرابلس و دولت دیگر که جامعه جهانی آن را به رسمیت میشناسد در طبرق مستقر است.
خلاء سیاسی ایجاد شده در لیبی، زمینه را برای فعالیت گسترده گروههای تروریستی مانند داعش، هموار کرده است.
در تاریخ 29 دی و پس از تلاش های بین المللی، شورای ریاست جمهوری لیبی بر مبنای طرح مورد حمایت سازمان ملل، دولت جدید وحدت ملی را با هدف متحد کردن جناحهای متخاصم در این کشور معرفی کرد.