مذاکرات انگلیس و سران اروپایی در بروکسل برای بحث پیرامون ماندن یا نماندن لندن در اتحادیه اروپا ادامه دارد.
این مذاکرات پنج شنبه در بروکسل آغاز شد. دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس صبح جمعه بروکسل را به مقصد لندن ترک کرد با این حال ساعاتی بعد به بروکسل بازگشت.
کامرون پنج شنبه شب چندین ساعت با سران اروپایی مذاکره کرد اما به نظر میآید سران اروپایی به باج خواهی دولت انگلیس برای باقی ماندن در اتحادیه اروپا جواب مثبت ندادند.
لندن خواستار داشتن حق ویژه برای تاثیرگذاری بر تصمیمات گروه یورو است. با وجود آنکه کامرون خود موافق ادامه حضور کشورش در اتحادیه اروپاست، اما از زمان طرح همه پرسی در انگلیس، وی گرفتار مخالفان درون حزبیاش شده که خواهان خروج انگلیس از اتحادیه اروپا هستند.
در همین راستا کامرون تلاش دارد تا با باج خواهی از اروپاییها، مردم کشورش را به بقا در اتحادیه اروپا متقاعد کند.
مذاکرات پنج شنبه شب بیش از 5 ساعت به طول انجامید و گزارشهای منتشره حاکی است کامرون ساعت 5:30 صبح جمعه به وقت محلی بروکسل را به مقصد لندن ترک کرد.
به گفته منابع آگاه، انگلیس و اتحادیه اروپا هنوز اختلافات حل نشده بسیاری پیش روی دارند.
«اندا کنی» نخست وزیر ایرلند در حالی که محل مذاکرات را ترک میکرد، گفت: «این موضوع (مذاکرات انگلیس و اتحادیه اروپا) ممکن است بیشتر از آنکه آنها فکر میکردند، طول بکشد.»
این مذاکرات با حضور مقامات ارشد اتحادیه اروپا، فرانسوا اولاند رئیس جمهوری فرانسه و نخست وزیران بلژیک و جمهوری چک برگزار شد.
دونالد تاسک رئیس این نشست گفت: «تا الان ما به پیشرفتهایی رسیدیم اما هنوز مسائل زیادی باقی مانده است.»
کامرون پیشتر از رهبران اتحادیه اروپا خواسته بود تا به وی کمک کنند موضوع خروج انگلیس از این اتحادیه را حل و فصل کنند و تاکید کرده بود که وی تنها یک «توافق موثق» را میتواند به مردم انگلیس ارائه کند.
اگرچه گزارشهای منتشره از این نشست حکایت از آن دارد که مقامات اروپایی با امتیاز دهی به لندن مخالف هستند.
گفتنی است، فرانسه که یکی از مخالفان امتیازدهی به انگلیس برای باقی ماندن در اتحادیه اروپاست، خواستار انجام اصلاحاتی است تا اطمینان حاصل شود که انگلیس نمیتواند اقدامات کشورهای حوزه یورو را وتو کند یا بانکهای لندن نمیتوانند با قانون خاصی از امتیازات رقابتی برخوردار شوند.
با توجه به اینکه تاکنون هیچ کشوری خواستار خروج از اتحادیه اروپا نبوده است، بسیاری از سران اروپایی معتقدند که خروج انگلیس از این اتحادیه میتواند ضربهای به اقتصاد انگلیس و مسلما لطماتی به مواضع اتحادیه اروپا وارد آورد.