باراک اوباما رئیس جمهوری امریکا قانون اعمال تحریمهای بیشتر علیه کره شمالی را به خاطر آزمایش موشکی و اتمی اخیر امضا کرده است.
کاخ سفید روز پنج شنبه اعلام کرد رئیس جمهوری طرح مصوب کنگره را امضا کرد که براساس آن تحریمها علیه هر شخصی که کالا و فناوری مرتبط با تسلیحات کشتار جمعی به کره شمالی وارد کند و یا هر کسی که آگاهانه در نقض حقوق بشر نقش داشته باشد، تشدید شود.
جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید پیش از امضای این قانون گفت: «دولت (امریکا) به شدت درباره اقدامات کره شمالی و اقدامات تحریک آمیز اخیر آنها نگران است.»
وی گفت دولت اوباما امیدوار است این تحریمها «در مسیر افزایش فشار بر کره شمالی اعمال شود. این هدفی است که کنگره مطرح کرده است و هدفی که ما هم در آن سهیم هستیم.»
کره شمالی در تاریخ 7 فوریه (18 بهمن) با موفقیت یک موشک دور برد را آزمایش کرد و گفت این موشک حامل ماهوارهای به فضا بود. اگرچه غرب و برخی کشورهای منطقهای میگویند کره شمالی در حقیقت یک موشک بالستیک آزمایش کرده است.
مجلس نمایندگان امریکا در تاریخ 2 فوریه (13 بهمن) قانونی را تصویب کرد که به موجب آن تحریمهایی شدیدتر علیه هر شخص یا نهادی که کالا یا فناوری یا آموزش درباره تسلیحات کشتار جمعی به کره شمالی وارد کند یا هر کسی که به عمد در نقض حقوق بشر دخالت داشته باشد، اعمال میشود. مجلس سنای امریکا نیز به اتفاق آراء گسترش تحریمها علیه کره شمالی را تصویب کرد.
در همین حال وزارت دفاع امریکا، پنتاگون در تاریخ 9 فوریه (20 بهمن) اعلام کرد قصد دارد «در اولین فرصت ممکن» یک سیستم موشکی پیشرفته به کره جنوبی ارسال کند تا با تهدیدهای رو به افزایش توانمندیهای تسلیحاتی پیونگ یانگ مقابله کند.
پنتاگون تایید کرد که مذاکرات رسمی با سئول را درباره استقرار سامانه ضد موشکی بالستیک (تاد) در نزدیکی کره شمالی را آغاز میکند.
سیستم ضد موشکی تاد با هدف سرنگون کردن موشکهای بالستیک پیش از اصابت نهایی طراحی شده است.
در همین حال کره شمالی تاکید دارد که این آزمایشهای موشکی با هدف تقویت توانمندیهای دفاعی در برابر تهدیدهای دشمنان است. پیونگ یانگ رزمایشهای مشترک نظامی امریکا و کره جنوبی در نزدیکی شبه جزیره کره را تهدیدی مستقیم علیه خود میداند.