نمایندگان پاکستان، افغانستان، امریکا و چین نقشه راه مذاکرات مستقیم میان کابل و طالبان را برای پایان دادن به جنگ داخلی افغانستان نهایی کردند و مذاکرات دو طرف اواخر فوریه از سر گرفته میشود.
مذاکرات روز شنبه در اسلام آباد بخشی از تلاشهای اخیر برای مذاکره با طالبان و پایان دادن به 15 سال جنگ در افغانستان است، جنگی که تاکنون هزاران کشته برجای گذاشته است.
در بیانیهای که در انتهای این مذاکرات منتشر شد، حاضران اعلام کردند درباره نقشه راه صلح توافق شده اما به جزئیات بیشتر در این رابطه اشارهای نشده است.
این بیانیه میافزاید: «این گروه (حاضران در نشست) تاکید کردند که نتیجه روند آشتی باید حل و فصل سیاسی باشد که موجب کاهش خشونت و برقراری صلح پایدار در افغانستان میشود.»
آنها همچنین تاکید کردند طالبان که در این نشست حضور نداشت، باید در دور چهارم مذاکرات صلح که در تاریخ 23 فوریه (4 اسفند) در کابل، پایتخت افغانستان برگزار خواهد شد، شرکت داشته باشد.
این بیانیه میافزاید: «در راستای دستیابی به این هدف، کشورهای گروه هماهنگی چهار جانبه توافق کردند تا به تلاشهای مشترک برای تعیین زمان مذاکرات مستقیم صلح میان نمایندگان دولت افغانستان و گروههای طالبان که انتظار میرود تا آخر فوریه 2016 برگزار شود، ادامه دهند.»
مذاکرات صلح افغانستان سال گذشته پس از اعلام خبر مرگ ملا محمد عمر سرکرده طالبان، متوقف شد و پس از آن اختلافهای داخلی در طالبان بر سر ادامه مذاکرات بالا گرفت. همچنین ملا اختر منصور سرکرده جدید طالبان با اقبال ستیزه جویان همراه نشد و همین موضوع موجب بروز چند دستگی در این گروه شده است.
ملا اختر منصور از حامیان ادامه مذاکرات است و برخی از گروههای وابسته به طالبان نیز از این ایده حمایت کردهاند. اما گروه منشعب شده از طالبان به سرکردگی ملا محمد رسول آخوند، که ملا منصور را به عنوان رهبر طالبان قبول ندارند، با هر گونه مذاکره که با میانجیگری پاکستان برگزار شود، مخالف هستند.
تلاشها برای از سرگیری مذاکرات صلح در افغانستان در حالی صورت میگیرد که سال 2015 یکی از خونینترین سالهای این کشور بوده است.
طالبان در ماههای گذشته کنترل مناطقی در ولایت هلمند در جنوب را در اختیار گرفت، شهر قندوز در شمال را برای مدت کوتاهی به اشغال خود در آورد و همچنین حملات و بمب گذاریهای متعددی در کابل، پایتخت افغانستان انجام داده است.