آلمان شرایط را برای ورود پناهجویان بیشتربه این کشور سخت تر کرده است.
آلمان دیروز(پنجشنبه) اعلام کرد، پناهجویان الجزایر، تونسی و مغربی را نخواهد پذیرفت و پیوستن اعضای خانواده پناه جویانی که به تنهایی وارد این کشور شده اند، تا 2 سال بعد از آن امکان پذیر نخواهد بود.
زیگمار گابریل قائم مقام صدراعظم آلمان اعلام کرد، آلمان کشورهای الجزایر، مغرب و تونس را در فهرست کشورهای امن قرار داده است و این بمعنی این است که پناهجویان از این کشورها شانس کمی برای اسکان در آلمان دارند.
قائم مقام صدراعظم آلمان افزود، برخی از پناهجویان نمی توانند تا 2 سال پس از ورودشان،خانواده هایشان را به آلمان منتقل نمایند.
این شرایط برای پناهجویانی اتخاذ شده است که درخواست آنها برای دریافت حق پناهندگی رد شده است اما به دلیل استرداد، احتمال خطر اعدام و شکنجه آنها در کشورشان وجود دارد، اعمال خواهد شد.
دولت آلمان این تصمیم را در حالی اتخاذ می کند که اکثر پناهجویانی که درسال گذشته میلادی وارد خاک اروپا شده اند، دراین کشورمستقر شده اند.
آنگلا مرکل صدراعظم آلمان، در ماه های اخیر به دلیل پذیرش شمار زیادی از پناهجویانی که عمده آنها از مناطق جنگ زده خاورمیانه و شمال آفریقا هستند، از سوی مخالفان دیگر احزاب و حتی از داخل حزب محافظه کار خود تحت فشار شدید قرار دارد.
آلمان درحالی این تصمیم خود را اعلام کرد که دو کشور دیگر اروپایی، فنلاند و سوئد نیز از اخراج ده ها هزار پناهجو خبردادند.
این دو کشور شمال اروپا نیزهمانند آلمان با بحران شمار زیادی از پناهجویان که وارد این کشورها شده اند، دست به گریبان هستند.
دولت فنلاند قصد دارد نزدیک به 70 درصد از 32 هزار پناهجویی را که در سال 2015 وارد این کشور شده اند، از این کشوراخراج نماید.
پایوی نرگ یکی ازمعاونان وزارت کشور فنلاند گفت:«بر اساس بررسی های انجام شده بر روی پرونده های پناهجویان، تقریبا 65 درصد از 32 هزار پناهجوی حاضر در فنلاند صلاحیت احراز پناهندگی را ندارند.»
همچنین وزارت کشورسوئد نیز روز چهارشنبه اعلام کرد، دولت قصد دارد در یک فرآیند چند ساله، 80 هزار پناهجویی را که درخواست پناهندگی آنها رد شده است از این کشور اخراج کند. در سال گذشته میلادی 163 هزار پناهجو وارد سوئد شده اند.
آندرس یگمان وزیر کشورسوئد گفت:«برآورد ما درباره 60 هزار تن از این پناهجویان است ولی ممکن است شماراین پناهجویان به 80 هزار نفرنیز برسد.»
این تصمیم درحالی از سوی برخی از کشورهای اروپایی اتخاذ شده است که روزانه شماری از پناهجویان در راه رسیدن به خاک اروپا جان می بازند.
بر اساس آمار منتشر شده از سوی «سازمان بین المللی مهاجرت» تنها درسال گذشته میلادی 4 هزار تن در راه رسیدن به اروپا در دریا جان باختند.
برخی از کشورهای اروپایی مانند هلند طرحی را در دست بررسی دارند تا پناهجویان را به ترکیه بازگردانند.
اما گروه های بین المللی طرفدارحقوق بشربا این طرح مخالف هستند و می گویند«این طرح اساسا اشتباه بوده و می تواند مبنایی برای بازگرداندن غیر قانونی پناهجویان باشد.»