سازمان ملل اعلام کرده است حدود 34هزار نفر به علت وجود درگیریها بین نیروهای دولتی و شورشیان جبل مره از منطقه دارفور در غرب سودان گریختهاند.
پس از چند ماه آرامش نسبی در منطقه ناآرام جبل مره که به دنبال اعلام آتش بس از سوی خارطوم ایجاد شده بود، از ده روز پیش دور تازه درگیریها در این منطقه آغاز شده است.
کوهستانهای موسوم به جبل مره که در مرز ایالتهای دارفور مرکزی، جنوبی و شمالی قرار دارد به عنوان یکی از پایگاههای شبه نظامیانی که از سال 2003 با دولت عمر البشیر، رئیس جمهوری سودان می جنگند، مطرح بوده است.
مارتا روئداس، مسئول هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل در سودان گفت: «گزارشهای اولیه نشان میدهد که به دنبال درگیریها در کوهستانهای جبل مره حدود 19هزار غیرنظامی به دارفور شمالی و 15 هزار نفر به دارفور مرکزی گریختهاند.»
وی افزود بخش وسیعی از این افراد زنان و کودکان بوده اند.
آتش بس در شب سال نوی میلادی برای یک ماه در این منطقه تمدید شده بود.
ارتش سودان اعلام کرد به آتش بس متعهد بوده و تنها به حمله شورشیان پاسخ داده است. این در حالی است که «ارتش آزادیخواه سودان» گفته است نیروهای نظامی دولت راه آنها به سوی جبل مره را سد کرده و به آنان حمله کردهاند.
روئداس گفت سازمان ملل کمکهای انسان دوستانهای را فراهم کرده است اما به این منطقه دسترسی کامل ندارد.
نمایندگی مشترک سازمان ملل و اتحادیه آفریقا در دارفور پیش از این اعلام کرده بود در جریان این درگیریها بیش از 10هزار نفر بیخانمان شدهاند و همچنین از تجهیزات توپخانه ای و بمباران هوایی در این مناقشات استفاده شده است.
رئیس جمهور سودان به نسل کشی، جنایت علیه بشریت، جنایت جنگی و تجاوز در منطقه دارفور سودان در سال 2003 متهم شده اما این اتهامات را رد کرده است.
البشیر پس از کودتای سال 1989 روی کار آمد و پس از آن در سه دوره انتخابات به پیروزی رسید. رئیس جمهور 71 ساله سودان در انتخاباتی که ماه آوریل برگزار شد و با تحریم گسترده گروههای مخالف دولت همراه بود، 94 درصد آرا را از آن خود کرد.
به گزارش سازمان ملل، مناقشه دارفور بیش از 300 هزار کشته و 2.5 میلیون بیخانمان بر جای گذاشته است.
اما دولت سودان میگوید حدود 10 هزار نفر در این درگیریها کشته شده اند.