نخست وزیر تونس میگوید دولت او مصمم است به هر قیمتی از دموکراسی محافظت کند و هیچ چیز نمیتواند مانعی بر سر راه مبدل شدن تونس به یک کشور دموکراتیک شود.
حبیب الصید روز شنبه در یک نشست خبری با تاکید بر اینکه دموکراسی در تونس «به هیچ قیمتی نابود نخواهد شد»، افزود: «من درخواست دارم برای حفظ دموکراسیِ نوپای ما که تنها مثال موفق در منطقه است، آرامش، وحدت ملی و امنیت کامل در سراسر کشور برقرار شود.»
نخست وزیر تونس همچنین گفت خواستههای جوانان این کشور را که طی روزهای گذشته علیه بیکاری و فقر تظاهرات کردهاند، درک میکند.
وی افزود: «پیشرفتهای سیاسی بزرگی کسب شده است، اما ما اذعان میکنیم که مشکلات اقتصادی بسیاری نیز وجود دارد. ما به خواستههای اقتصادی جوانان پاسخ خواهیم داد، اما به مقداری زمان نیاز داریم.»
الصید تاکید کرد افرادی که به دنبال «از بین بردن گذار دموکراتیک» هستند از اعتراضات سوءاستفاده میکنند.
روز جمعه (2 بهمن) در شهر فقیر قصرین شورش شد و براساس گزارشها بانکها و مغازههای این شهر غارت شدند. در همین روز در پایتخت تونس نیز اعتراضات به خشونت کشیده شد.
وزارت کشور تونس اعلام کرد در جریان این شورشها 70 نفر به دلیل آسیبرساندن به اموال عمومی و دزدی دستگیر شدند و در کل کشور مقررات منع آمد و شدِ شبانه برقرار شد.
ناآرامی در تونس از تاریخ 27 دی ماه سال جاری بالا گرفت. در این روز یک مرد جوان که براساس گزارشها از کار دولتی خود اخراج شده بود برای اعتراض از یک تیر برق فشار قوی بالا رفت و دچار برقگرفتگی شد.
براساس اعلام وزارت کشور تونس وضعیت در روز شنبه در سراسر کشور نسبتاً آرام بود.
الصید روز جمعه سفر خود به فرانسه را کوتاه کرد و برای رسیدگی به امور داخلی به تونس بازگشت.
اوایل سال 2011 میلادی (1389 شمسی) و در پی تشدید اعتراضات مردمی، زینالعابدین بن علی، دیکتاتور تونس سرنگون شد. این رخداد تاریخی، موجی از قیام را در دیگر کشورهای عربی علیه حاکمان خودکامه برانگیخت.