وزارت امور خارجۀ ایران اعلام کرد موضوع قطع رابطۀ جیبوتی با ایران در حال بررسی است و تا این لحظه در سایتهای دولتی جیبوتی هنوز خبری در این باره منتشر نشده است.
یک منبع آگاه در وزارت امور خارجۀ ایران گفت: «این موضوع به لحاظ دقت و صحت و سقم خبر هنوز در حال بررسی است، اما تا این لحظه در سایتهای دولتی جیبوتی از جمله سایت وزارت خارجه، خبری در این رابطه نیامده است.»
روز چهارشنبه برخی از رسانهها از قطع روابط دیپلماتیک جیبوتی با ایران خبر داده بودند.
جیبوتی در سالهای گذشته به دلیل نیاز به کمکهای مالی عربستان سعودی همکاری همه جانبهای با ریاض داشته است و در تجاوز عربستان به یمن نیز با این کشور همکاری دارد.
ریاض در پی حمله به اماکن دیپلماتیک سعودی در ایران در اعتراض به اعدام شیخ نمر باقر النمر، روحانی برجسته شیعی عربستان، روابط خود با ایران را قطع کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز محمود علی یوسف، وزیر خارجه جیبوتی، روز چهارشنبه ضمن اعلام این خبر گفت این کشور «روابط دیپلماتیک خود با ایران را در همبستگی با عربستان سعودی قطع کرده است.»
پیشتر نیز عربستان سعودی، بحرین و سودان روابط دیپلماتیک با ایران را قطع کرده بودند.
اردن و کویت نیز سفرای خود را از تهران فراخوانده بودند و امارات متحده عربی نیز روابط دیپلماتیک خود را با تهران کاهش داده است.
شنبه شب عدهای «عوامل خودسر» اقدام به پرتاب سنگ و کوکتل مولوتف به سمت ساختمان سفارت عربستان در تهران و کنسولگری این کشور در مشهد کردند. در این اقدام به هیچ یک از دیپلماتهای سعودی در تهران و مشهد آسیبی وارد نشد.
این اقدام از سوی دولت ایران به ویژه حسن روحانی، رئیس جمهور ایران محکوم شد.
سردارحسین ساجدی نیا، رئیس پلیس تهران نیز یکشنبه از بازداشت تعدادی «عوامل خودسر» حمله کننده به سفارت عربستان در تهران خبر داد و از شهروندان معترض به اعدام شیخ نمر خواست اعتراضات خود را از طریق شیوههای قانونی پیگیری کنند.
گفتنی است اعدام شیخ نمر با محکومیتهای گسترده جهانی مواجه شده است.