دولت پادشاهی بحرین در اقدامی همسو با عربستان سعودی، به کاردار موقت ایران در منامه 48 ساعت فرصت داد تا آن کشور را ترک کند.
بحرین از مهر ماه گذشته روابط خود با ایران را به بهانه های واهی و دروغین به پایینترین سطح دیپلماتیک تنزل داد با احضار مرتضی صنوبری کاردار موقت ایران تصمیم منامه برای قطع روابط با ایران را به وی اعلام کرد.
در پی اعدام شیخ نمر باقر النمر روحانی برجسته شیعه در عربستان سعودی، ریاض روابط دیپلماتیک خود با تهران را قطع کرد.
شب گذشته عادل الجبیر، وزیر امور خارجه عربستان پس از اینکه دیپلماتهای این کشور از تهران خارج و به امارات رسیده بودند، در یک نطق تلویزیونی اعلام کرد که کشورش روابط دیپلماتیک خود را با تهران قطع کرده و با احضار سفیر ایران به هیأت دیپلماتیک تهران در ریاض فرصت 48 ساعته جهت ترک عربستان را داده است.
جبیر همچنین از همه کشورهای عربی خواسته است تا روابط خود با تهران را قطع کنند.
در همین حال، خبرگزاری رویترز روز دوشنبه به نقل از وزارت خارجه سودان گزارش داد خارطوم هم روابط دیپلماتیک خود با تهران را قطع می کند.
وزارت خارجه سودان در بیانیه ای اعلام کرد این تصمیم در واکنش به حمله به ساختمان سفارت عربستان در تهران و همچنین کنسولگری عربستان در مشهد اتخاذ شده است.
این وزارتخانه همچنین این حملات را «وحشیانه» خواند.
در همین راستا امارات متحده عربی روز دوشنبه اعلام کرد ابوظبی روابط دیپلماتیک خود با تهران را کاهش میدهد و تعداد دیپلماتهای ایرانی در ابوظبی را نیز محدود میکند.
خبرگزاری رسمی امارات، وام، گزارش داد: «امارات متحده عربی تصمیم گرفته است تا سطح روابط دیپلماتیک با جمهوری اسلامی ایران را به سطح کاردار کاهش دهد و شمار دیپلماتهای ایرانی در این کشور را کاهش دهد.»
بحرین که طی سالهای اخیر مدعی حمایت جمهوری اسلامی ایران از اعتراضات مردمی علیه رژیم حاکم شده است برای سرکوب مردم خود از نیروهای نظامی عربستان استفاده کرده است و عربستان حمایتهای همه جانبهای را برای سرکوب مخالفان رژیم آل خلیفه در بحرین کرده است.