پس از حملههای مرگبار پاریس که جمعه گذشته رخ داد، روند پذیرش پناهجویان در کشورهای شرق اروپا به ویژه در منطقه بالکان با سختگیری بیشتری دنبال میشود.
بر اساس گزارش گروههای طرفدار حقوق بشر مستقر در مرزهای کشورهای کرواسی، صربستان و مقدونیه بجز پناهجویانی که ملیت آنها عراقی، سوری و افغانی است بقیه پناهجویان با برخورد سختگیرانه ماموران امنیتی این کشورها مواجه شده و از ادامه سفر خود باز میمانند.
این برخورد از روز پنج شنبه و پس از آنکه نیروهای امنیتی اسلوونی که در شمالیترین مسیر پناه جویان به آلمان قرار دارد، 168 پناهجوی مغربی را که قصد ورود به کرواسی داشتند، متوقف کردند. این دومین تحول بزرگ در جریان حرکت پناهجویان به شمال اروپا پس از بسته شدن مرزهای مجارستان به روی پناهجویان در ماه سپتامبر است.
انتشار خبر این فرضیه را به وجود آورد که اسلوونی قصد دارد تمامی افرادی را که از آفریقا و یا جنوب آسیا هستند و نتوانند شرایط خود را برای پناهجویی ثابت کنند، از پذیرش آنها خودداری نماید.
دولت اسلوونی در پی متوقف کردن پناهجویان مغربی روز پنج شنبه اعلام کرد تصمیم قطعی در این راستا نگرفته است و همواره به تعهد خود برای عبور پناهجویان از این کشور و رسیدن به اتریش و آلمان متعهد است. با وجود این سخنگوی پلیس این کشوراعلام کرد اسلوونی قصد دارد تا با همسایگان خود درباره چگونگی محدود کردن آن دسته از پناهجویانی که «پناهنده اقتصادی» خوانده میشوند، گفتگو کند.
سخنگوی وزارت کشور اسلوونی در این باره گفت: «ما باید به افرادی خدمات بدهیم و حمایت کنیم که واقعا نیاز به دریافت کمک هستند و زندگی آنها در معرض خطر قرار دارد و از مناطق جنگی فرار کردهاند.»
بر اساس آمار سازمان ملل کمتر از 10 درصد پناهجویانی که قصد ورود به اروپا را دارند از پاکستان، بنگلادش، ایران و کشورهای آفریقایی هستند.
کشورهای حوزه بالکان برای مواجهه با بحران پناهجویان و کنترل هرچه بیشتر آن قصد دارند در مرزهای خود با یکدیگر موانعی ایجاد کنند تا از ورود بیشتر پناهجویان جلوگیری نمایند. این مسئله با بسته شدن مرزهای مجارستان شکل حادتری به خود گرفت.
از ابتدای سال 2015 بیش از 600 هزار نفر از پناهجویانی که وارد خاک یونان شدهاند، سفر خود را برای رسیدن به کشورهای شمال اروپا از طریق زمین آغاز کردهاند.
برای اطلاع از تازه ترین اخبار ایران و جهان به کانال پرس تیوی فارسی در تلگرام بپیوندید.