بررسیهای جدید نشان می دهد شمار حملات پهپادی در دولت باراک اوباما در مقایسه با دولت جورج دابلیو بوش رئیس جمهوری پیشین امریکا 10 برابر افزایش پیدا کرده است.
براساس اعلام دفتر خبرنگاری تحقیقی، دولت بوش دستور 50 حمله پهپادی را صادر کرد، این در حالی است که در دوره ریاست جمهوری کنونی امریکا حدود 500 حمله پهپادی صورت گرفته است.
اوباما دستور داد تا حملات هواپیماهای بدون سرنشین در کشورهای پاکستان، یمن، سومالی و افغانستان انجام شود.
امریکا مدعی است حملات پهپادی که از سوی سازمان جاسوسی این کشور، سیا، ترتیب داده میشود، اساسا پیکارجویان را هدف قرار میدهد، اگرچه آمار تلفات نشان میدهد که غیرنظامیان قربانی اصلی این حملات غیرقانونی هستند.
براساس اعلام دفتر خبرنگاری تحقیقی، در حملات پهپادی اغلب غیرنظامیان و کودکان به اشتباه کشته میشوند.
امریکا از سال 2001 حملات پهپادی خود را در افغانستان و سپس در چندین کشور دیگر از جمله یمن، پاکستان و سومالی آغاز کرده است.
این حملات در دوره ریاست جمهوری بوش آغاز شد اما در دوره ریاست جمهوری اوباما افزایش یافت. سازمان ملل کشتار هدفمند در حملات پهپادی امریکا را ناقض قوانین بین المللی میداند.
برندون بریانت، اپراتور پیشین حملات پهپادی امریکا که در کشتار بیش از یک هزار و 600 نفر دخالت داشت، اوایل امسال افشا کرد این حملات هوایی با تردید (عدم اطمینان) کامل انجام میشود.
بریانت که حدود 5 سال در برنامه سری بمباران هدفمند پهپادی امریکا در افغانستان و دیگر کشورها از جمله عراق و پاکستان فعالیت میکرد، گفت اپراتورها میدان دید مناسب ندارند و درباره هویت افرادی که هدف قرار میدهند، مطمئن نیستند.
وی گفت: «ما شبح و سایه افراد را میبینیم و این سایهها را میکشیم.»