ساکنان منطقه کشمیر تحت کنترل هند در اعتراض به کمکاری دولت دهلی نو در بازسازی این منطقه پس از سیل سال گذشته، اعتصاب کردهاند.
تقریبا همه مغازهها، بانکها و مدارس روز دوشنبه بسته بود و خیابانهای شهر سرینگر مرکز تابستانی منطقه کشمیر خالی از خودرو و عابر بود.
در حالی این اعتصاب در چندین شهر مهم این منطقه مسلمان نشین برگزار شد، که نیروهای پلیس هند برای جلوگیری از تظاهرات و درگیری احتمالی در خیابانهای کشمیر مستقر بودند.
گفتنی است شماری از تجار مخالف به منظور جلوگیری از برگزاری تظاهرات ضد دولتی در سرینگر بازداشت شدند.
محمد یاسین خان رئیس ائتلاف اقتصادی کشمیر، ائتلافی از تجار، در گفتگوی تلفنی با خبرگزاری فرانسه از بازداشتگاه پلیس گفت دولت هند دسترسی مردم کشمیر به کمکهای بین المللی را قطع کرده است.
وی گفت: «دولت هند از دریافت کمکهای بین المللی برای کشمیر اجتناب کرد و خود نیز تقریبا کاری برای حفاظت از ما انجام نداد.»
سال گذشته باراندگی شدید و جاری شدن سیل در منطقه کشمیر بیش از 300 کشته برجای گذاشت. همچنین برآورد میشود جاری شدن سیل 16 میلیارد دلار خسارت در کشمیر به دنبال داشت. براساس اعلام دولت هند، به حدود 300 هزار خانه و ساختمان و 700 هزار هکتار زمین کشاورزی نیز خسارت وارد شد.
این در حالی است که خشم ساکنان کشمیر از ناتوانی دولت نارندرا مودی نخست وزیر هند در نوسازی و تامین مسکن برای سیل زدگان بالا گرفته است.
بشیر احمد یکی از ساکنان کشمیر گفت: «من 75 هزار روپیه (یک هزار و 112 دلار) دریافت کردم که تنها برای پاکسازی آوار خانه ویران شدهام کافی بود.»
کشمیر کانون خصومتهای 68 ساله میان هند و پاکستان است. دو کشور همسایه ادعای مالکیت کامل این منطقه را دارند اما هریک کنترل بخشهایی از آن را در اختیار دارند.
در ناآرامیهای کشمیر که از دهه 1980 میلادی آغاز شده است، تاکنون هزاران نفر جان خود را از دست دادهاند.