دادگاهی در مصر سه خبرنگار بخش انگلیسی زبان شبکۀ الجزیره را به اتهام فعالیت بدون مجوز و انتشار گزارشهای مخل امنیت به سه سال حبس محکوم کرد.
قاضیِ مصری روز شنبه، پیتر گرسته، تبعه استرالیا، باهر محمد، روزنامه نگار مصری و محمد فهمی، رئیس دفتر شبکه خبری الجزیره را به دلیل اتهامات آنها پس از بازداشت در سال 2013، گناهکار شناخت.
تبلیغات کذب دربارۀ دولت مصر، نشر گزارشهای مخل امنیت و همکاری با گروه اخوان المسلمین از جمله اتهامات این خبرنگاران است.
باهر محمد علاوه بر سه سال حبس به دلیل اتهام دیگری به شش ماه زندان محکوم شد.
حسن فرید، قاضی این دادگاه در جریان این محاکمه اعلام کرد که از منظر دادگاه این افراد خبرنگار نیستند.
فهمی و باهر محمد، پس از محاکمه از قفسهای فلزی و شیشهایِ دادگاه به زندان طره در قاهره منتقل شدند. پیتر گرسته نیز که اوایل ماه فوریه به کشور خود استرداد شده بود، در این دادگاه به صورت غیابی محاکمه شد.
پس از برگزاری این دادگاه شبکۀ الجزیره با انتشار بیانیهای اعلام کرد که این حکم حملۀ عمدی دیگری به آزادی رسانهها است.
پیشتر این سه خبرنگار در سال 2014 به 7 تا 10 سال زندان محکوم شدند. حکم مزبور مورد انتقاد جدی دولتهای خارجی و رسانههای بینالمللی قرار گرفت.
دادگاه تجدیدنظر در دسامبر 2014 دستور محاکمۀ مجدد را صادر کرد. گرسته پس از گذراندن بیش از 400 روز در زندان از کشور تبعید شد و فهمی و محمد در ماه فوریه به قید وثیقه آزاد شدند.
گروههای حقوق بشر اسنادی از سرکوب رسانهها از زمان سرنگونی محمد مُرسی، اولین رئیس جمهوری منتخب مصر جمعآوری کردهاند. پس از کودتای عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور فعلی و فرماندۀ سابق ارتش در ژوئیه 2013، دولت برخی سازمانهای خبری را تعطیل و تعداد زیادی از خبرنگاران را دستگیر کرد.
در ژوئن 2015 کمیتۀ حمایت از خبرنگاران مستقر در نیویورک گزارش داد دست کم 18 تن دیگر از اهالی رسانه در مصر زندانی هستند.