وزیر امور خارجه سوئد در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با صلاح الدین دمیرتاش، رهبر حزب دموکراتیک خلقهای ترکیه در استکهلم، از آمادگی کشورش برای میانجیگری میان آنکارا و حزب کارگران کردستان (پکک) خبر داد.
به گزارش رادیو سوئد، مارگوت والستروم روز جمعه گفت: سوئد با همه توان آماده است برای پایان دادن به این جنگ تلاش کند و در صورتی که دو طرف درگیر درخواست کنند، سوئد حتی آماده است نقش میانجی را ایفا کند.
دمیرتاش که نماینده اقلیت کردهای ترکیه به شمار میرود در این سفر غیررسمی با مقامات دولت سوئد دیدار و گفتوگو کرد.
سوئد در حالی میزبان دمیرتاش است که آنکارا حملات علیه حزب جداییطلب کارگران کردستان (پکک) را از سرگرفته است. [بیشتر بخوانید]
ناآرامی در ترکیه از زمان برگزاری انتخابات در تابستان و پس از آنکه حزب رجب طیب اردوغان، رییس جمهور این کشور اکثریت مطلق پارلمان را از دست داد، افزایش یافته است. حزب دموکراتیک خلق در این انتخابات برای نخستین بار به پارلمان ترکیه راه یافت.
ترکیه از زمان برگزاری این انتخابات نتوانسته است دولت تشکیل دهد و در حال حاضر خواهان برگزاری انتخابات زودهنگام در ابتدای ماه نوامبر شده است.
اردوغان: انتخابات پارلمانی ترکیه 10 آبان برگزار میشود
وزیر خارجه سوئد در این باره گفت: «ترکیه در دو سال گذشته یک آتش بس شکننده را با پکک اداره کرده است. تنها طی هفتۀ جاری شبهنظامیان کرد 8 سرباز ترکیه را به قتل رساندند و جنگندههای ترکیه نیز پناهگاهها و مخفیگاههای پکک در مرز عراق را هدف قرار دادند.»
والستروم افزود سوئد انگشت اتهام را به عنوان مقصر به سوی هیچ یک از طرفین نشانه نمیرود؛ دو طرف باید تلاشهای خود را به مقابله با تهدید بزرگتر منطقه معطوف کنند.
با این حال، وزیر خارجه سوئد تاکید کرد اگر از وی پرسیده شود آیا کشورش برای کمک به پیشرفت روند صلح، نقش دیپلماتیک ایفا میکند یا خیر؟ میگوید این کشور شریک راهبردی ترکیه باقی خواهد ماند.
دمیرتاش نیز در گفتوگو با شبکه خبری رادیویی سوئد ابراز امیدواری کرد که سوئد بتواند در درگیریهای سوریه و ترکیه نقش فعالتری ایفا کند.
وی همچنین افزود: «جنگ و نبرد میان ارتش ترکیه و حزب کارگران کردستان باید خاتمه یابد و فرآیند صلح از سرگرفته شود.»
شماری از معترضان روز جمعه (30 مرداد) با تجمع در مقابل محل برگزاری کنفرانس خبری میان وزیر خارجه سوئد و دمیرتاش با محکوم کردن پکک و دمیرتاش مدعی شدند رهبر حزب دموکراتیک خلق برای تقبیح این گروه و قطع رابطه با آن به اندازۀ کافی تلاش نکرده است.