وزرای دارایی کشورهای حوزه یورو قرار است در خصوص شرایط سومین بسته نجات اقتصادی یونان مذاکره کنند.
در جلسه اضطراری کشورهای حوزه یورو که شامگاه جمعه در بروکسل، پایتخت بلژیک، برگزار میشود وزرای اقتصادی 19 کشور عضو اتحادیه اروپا گرد هم میآیند و درباره بسته نجات مالی 86 میلیارد یورویی یونان یا اعطای وام کوتاه مدت به این کشور بدهکار تصمیم گیری میکنند.
بزرگترین دغدغهی وزیران این است که آیا آتن تا هفته آینده قادر به بازپرداخت وام 3.2 میلیارد یورویی به بانک مرکزی اروپا خواهد بود یا خیر. نگرانی دیگر آنها، شکاف میان اعضای «سیریزا» حزب حاکم در یونان است که هم اینک نیز بر سر حمایت از الکسیس سیپراس، نخست وزیر یونان، یا مخالفت با مصالحۀ وی با اروپا دچار اختلاف شدهاند. مخالفت اعضای سیریزا با مصالحۀ سیپراس میتواند یونان را پیش از موعد مقرر پای صندوق های رأی بکشاند که این خود ممکن است در نهایت به برکناری سیپراس از قدرت شده و اجرای برنامه نجات مالی را به مخاطره بیاندازد.
نمایندگان پارلمان یونان شامل مخالفان حزب سیریزا شب سخت و طولانیای را به مذاکره در خصوص دریافت وام پرداختند؛ این در حالی بود که آنها نهایتاً صبح روز جمعه با دریافت این وام موافقت کردند تا بدین ترتیب روزنۀ امیدی به روی مقامات کشورهای عضو حوزه یورو بگشایند و به آنان بگویند که یونان به وعدههای پیشین خود عمل خواهد کرد.
با این حال رأی موافق در مجلس یونان عکس العملهای شدیدی را میان اعضای حزب سیریزا موجب شده است. به گفتهی برخی از آنان موافقت با بسته مالی، سیلی به صورت میلیونها نفری است که ماه ژانویه به نفع این حزب رأی دادهاند. حزب سیریزا با وعدهی از میان برداشن تدابیر شدید ریاضتی روی کار آمد.
موافقت کامل با سومین بسته نجات مالی کماکان با مخالفتهایی به ویژه از سوی آلمان روبروست. به گفتهی آلمان بهتر است وامهای کوتاه مدت در اختیار یونان قرار گیرد تا بتواند مشکلات خود را در کوتاه مدت حل و فصل کند.
ولفگانگ شویبله، وزیر دارایی آلمان، میگوید چنین اقدامی میتواند فشار بیشتری به یونان وارد میکند تا اصلاحاتی که وعده اجرایش را در اقتصاد داده است، عملی کند.
با این حال سیپراس و برخی کشورهای عضو حوزه یورو هشدار دادهاند وام کوتاه مدت، بازگشت به بحرانی است که پایان نخواهد داشت.
سیپراس خطاب به نمایندگان پارلمان تصریح کرد: «این (وام کوتاه مدت که آلمان از آن استقبال میکند) چیزی است که برخی افراد مشخص به شکلی هدفمند به دنبال آن بودهاند و مسئولیت ما دفع آن است نه تسهیل آن.»