News   /   آمريکا

هشدار کری درباره خطر رد برجام برای دلار به عنوان ارز جهانی

درنگ جان کری، وزیر خارجه امریکا درباره جمع بندی مذاکرات هسته ای با ایران،20 مرداد 94

جان کری، وزیر خارجه امریکا هشدار داد اگر کنگره برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را رد کند، وضعیت دلار به عنوان ارز ذخیره جهانی می‌تواند مورد تهدید قرار گیرد.

کری روز سه شنبه در نیویورک گفت: «اگر (موضعمان) را عوض کنیم و توافق را رد کنیم سپس به آنها (سایر مذاکره کنندگان) بگوییم شما باید تحت هر شرایطی از قوانین و تحریم‌های ما اطاعت کنید و این یک دستور العمل است، خیلی سریع ... دلار امریکا دیگر ذخیره ارز جهانی نخواهد بود.»

وزیر خارجه امریکا افزود اگر قانونگذاران این کشور مانع دولت اوباما در اجرای برجام شوند، این می‌تواند واشنگتن را در تقابل با متحدان اروپایی، چین و روسیه قرار دهد.

کری گفت: «این تصور که ما می‌توانیم فقط نوعی برداشت ناشی از نارضایتی از توافق داشته باشیم و به طور یکجانبه راه خود را برویم همانطور که کنگره می‌خواهد، تاثیر منفی عمیقی بر حس مردم درباره رهبری و اعتبار امریکا خواهد گذاشت.»

در حال حاضر، تنها چهار ارز وجود دارد که توسط صندوق بین المللی پول می‌تواند به عنوان ارز اصلی ذخیره در معاملات بین‌المللی مورد استفاده قرار گیرد: دلار امریکا، یورو، پوند انگلیس و یِن ژاپن.

با این حال، دلار امریکا همچنان به عنوان ارز ذخیره غالب در سراسر جهان باقی مانده است . تحلیلگران اقتصادی اغلب بر این باورند که یک ارز رقیب مانند یورو و یا یوآن چین در نهایت جای دلار را به عنوان الگوی مالی در مبادلات بازارهای جهانی و تغییر تجارت جهانی به سوی آسیا، خواهد گرفت.

کری تصریح کرد: «عواقبی که (رد توافق با ایران) در پی خواهد داشت بسیار عظیم خواهد بود و این تصور به وجود خواهد آمد که می بایست یک ارز ذخیره دیگر وجود داشته باشد زیرا امریکا رفتار درستی ندارد و در واقع با توافقی که در پی مذاکرات خودش حاصل شده همراه نیست.»

باراک اوباما، رئیس جمهور امریکا در سخنرانی هفته گذشته خود در دانشگاه امریکن هشدار داد که عقب نشینی از این توافق جبهه مقابله با دلار به عنوان ارز ذخیره را تقویت می‌کند.

باراک اوباما، رئیس جمهور امریکا در حال سخنرانی درباره جمع‌بندی مذاکرات هسته‌ای با ایران در دانشگاه امریکن در واشنگتن دی سی. 14 مرداد 94 (عکس از AFP)

بیشتر جمهوریخواهان مخالفت خود را با جمع‌بندی هسته‌ای با ایران اعلام کرده‌اند اما آنها به رأی دو سوم کنگره (متشکل از هر دو مجلس نمایندگان و سنا) نیاز دارند تا وتوی احتمالی رئیس جمهور را خنثی کنند. برای رسیدن به این تعداد آرا، جمهوریخواهان به حمایت دموکرات‌ها نیاز دارند.

کنگره امریکا تا 26 شهریور (17 سپتامبر) فرصت دارد برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را بررسی و نظر خود را درباره موافقت یا مخالفت با آن  اعلام کند. این جمع‌بندی هسته‌ای در تاریخ 23 تیر بین ایران، آمریکا و پنج قدرت جهان در وین، پایتخت اتریش حاصل شد.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.co.uk

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku