مقامهای میانمار میگویند آمار تلفات ناشی از جاری شدن سیل شدید در سراسر این کشور به 88 نفر رسیده است.
خبرگزاری فرانسه به نقل از مقامهای میانمار گزارش داد خانههای مردم در نواحی کم ارتفاع برخی از فقیرنشینترین مناطق این کشور در آب فرو رفته است.
باران های موسمی سیل آسا در میانمار بیش از 330 هزار نفر را با مشکل مواجه کرده است. این بارانها باعث جاری شدن سیل، رانش زمین، قطع ارتباطات جادهای و تخریب پلها شده است.
ساکنان حومۀ رودخانه ایراوادی در جنوب غرب میانمار تلاش کردهاند که با گذاشتن کیسههای شن و ماسه در امتداد رودخانه، منطقۀ حائل را تقویت کنند. این در حالی است که سیلاب باعث بالا آمدن آب در آبراههای بزرگ شده و دهها روستا با جاری شدن آب از مناطق شمالی به زیر آب فرو رفتهاند.
سو مینگ پائینگ، از ماهیگیران روستای کیائوک تاینگ که خانهاش بر اثر سیل به زیر آب رفته است به خبرگزاری فرانسه گفت: «قبلاً چنین چیزی پیش نیامده بود، اما تنها من هم نیستم که گرفتارم.»
فیو لی لی تون از مقامات وزارت رفاه اجتماعی میانمار اعلام کرد آمار تلفات سیل در روز پنجشنبه از 74 تن به 88 تن افزایش یافته است و ممکن است آمار قربانیان باز هم افزایش یابد.
وی افزود تیمهای امداد رسانی به مناطق تحت محاصره سیلاب دسترسی یافتهاند. ارتباط برخی از این مناطق با خارج بیش از یک هفته پس از شروع سیل قطع شده بود.
پایگاه اینترنتی روزنامه دولتی گلوبال نیو لایت میانمار گزارش داد پس از طوفان موسمی کومِن در هفته گذشته که سراسر خلیج بنگال را درنوردید، ایالت آسیب دیده راخین در غرب میانمار با دستکم 55 کشته تاکنون بیشترین تعداد مرگ و میر را داشته است.
بارش سنگین موسمی طی هفتههای اخیر باعث ویرانی بخشهای بزرگی از جنوب و جنوب شرقی آسیا شده که علاوه بر کشتن صدها نفر، میلیونها تن را نیز آواره کرده است.
به درخواست دولت میانمار کمکهای بینالمللی به 12 ایالت و ناحیه سیلزده از 14 ایالت و ناحیه این کشور طی روزهای اخیر آغاز شده است.
دولت نظامی قبلی میانمار به بیتفاوتی در واکنش به گردباد نرگس در مه سال 2008 متهم است، بحرانی که نزدیک به 140 هزار کشته و یا ناپدید بر جای گذاشت.
رژیم شبه نظامی که در سال 2011 جایگزین دولت نظامی میانمار شد مشتاق است که نشان دهد از پویایی لازم برای مقابله با بلایای طبیعی برخوردار است، اما به نظر میرسد بسیاری از سیلزدگان به کمکهای دولتی تکیه نمیکنند و تلاش دارند خود به تنهایی با مشکلات کنار آیند و یا به مراکز مذهبی و یا گروههای اجتماعی بپیوندند.
مقامات میانمار که تلاش میکنند میزان آسیبهای ناشی از سیل را برآورد کنند تأکید کردهاند که انتخابات بسیار مهم پیشرو در 17 آبان طبق روال انجام خواهد شد.
به گزارش رسانههای دولتی میانمار، در جریان سیل اخیر، بیش از 200 هزار هکتار از زمینهای کشاورزی نابوده شده، تعداد زیادی دام و حیوانات کشته شده و هزاران خانه نیز ویران شده است.
برنامۀ جهانی غذای سازمان ملل متحد اعلام کرده است نگرانیها درباره سوء تغذیه در نواحی فقیر میانمار رو به افزایش است.
دام اسکالپِلی، مدیر این برنامه در میانمار با انتشار بیانیهای اعلام کرد: «هزاران نفر، خانهها، وسائل امرار معاش، محصولات کشاورزی، موجودی غذایی و سهمیه غلات خود را از دست دادهاند. امنیت غذایی آنان به طور جدی با مشکل مواجه شده است.»
اتحادیه اروپا نیز روز جمعه در بیانیهای اعلام کرد این اتحادیه و کشورهای عضو آن 5 میلیون دلار کمکهای اضطراری را در پاسخ به درخواست کمکهای بینالمللی دولت میانمار به این کشور اهدا خواهد کرد.
تصاویری از مناطق سیلزده در میانمار، برگرفته از خبرگزاری فرانسه:
{{Gallery}}