News   /   اروپا

«روغن زیتون، بهترین روغن برای پخت و پز و سرخ کردن است»

روغن زیتون بهترین روغن برای پخت و پز و سرخ کردن است.

طبق یک تحقیق مشخص شد بهترین روغن برای پخت و پز و سرخ کردن روغن زیتون است.

عده‌ای از ساکنان شهر لستر انگلیس برای انجام این پژوهش داوطلب شدند و قرار شد آنها هر روز از یک نوع روغن یا چربی برای طبخ غذا استفاده کنند و بعد باقیمانده روغن مصرفی را جمع‌آوری و برای آزمایش به دانشکده داروسازی دانشگاه دومونفورت ارسال کنند.

در آزمایشگاه این دانشکده، به جز آزمایش باقیمانده روغن‌ها، در شرایط آزمایشگاهی هم انواع روغن را تا دمای سرخ‌کردن حرارت دادند و بعد آن‌ها را آزمایش کردند.

برای این تحقیق این روغن‌ها انتخاب شد: روغن آفتاب‌گردان، روغن ذرت، روغن کانولا، کره، روغن زیتون تصفیه شده و روغن زیتون فوق بکر.

روغن زیتون بکر روغن زیتونی است که در تولید آن از هیچ ماده یا روش شیمیایی استفاده نشده است.

ساختار مولکولی روغن در دمای حدود ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد، در ترکیب با اکسیژن هوا (اکسیداسیون) تغییر و آلدئید و پراکسیدهای لیپیدی تولید می‌کند.

خوردن یا استنشاق آلدئید، حتی به مقدار کم احتمال بیماری‌های قلبی و سرطان را افزایش می‌دهد.

پروفسور مارتین گروت‌ولت که سرپرستی این تحقیق را بر عهده داشت، می‌گوید: «روغن‌هایی که چربی چنداشباع زیاد دارند، مثل روغن ذرت و آفتابگردان، آلدئید خیلی زیادی تولید می‌کنند و تا وقتی خوبند که برای پخت و پز یا سرخ کردن حرارت نبینند.»

وی افزود: «این یک واقعیت ساده شیمیایی است که چیزی که برای سلامتی خوب است وقتی به دمای سرخ کردن می‌رسد به چیزی کاملا ناسالم تبدیل شود.»

طبق این تحقیق، روغن زیتون، روغن کانولا، کره و چربی غاز، آلدئید بسیار کمتری تولید کردند. علت این است که این روغن‌ها اسیدهای چرب تک‌اشباع  یا اشباع زیادی دارند و این چربی‌ها در مقابل حرارت مقاوم‌ترند. در واقع چربی‌های اشباع تقریبا بر اثر حرارت اکسید نمی‌شوند.

با توجه به نتایج این تحقیق پروفسور گروت‌ولت به دو دلیل روغن زیتون را برای پخت و پز و سرخ کردن توصیه می‌کند: «اولا به این دلیل که ترکیبات سمی کمتری تولید می‌کند، دوم اینکه ترکیباتی که این روغن تولید می‌کند خطر کمتری برای بدن دارند.»

تحقیقات پروفسور گروت‌ولت همچنین نشان می‌دهد که سرخ کردن با روغن حیوانی یا کره کمتر از سرخ کردن با روغن ذرت یا روغن آفتابگردان مواد زیان آور تولید می کند.

او حتی پیه حیوانی را نیز به این روغن‌‌ها ترجیح می‌دهد چون پیه حیوانی پر از چربی تک‌اشباع است و بنابراین در هنگام حرارت دیدن مواد مضر کمتری تولید می کند.

این تحقیق دانشگاهی به درخواست شبکه بی‌بی‌سی صورت گرفته است. 


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.co.uk

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku