News   /   ايران

اجلاس مشترک همکاری شانگهای و بریکس با حضور روحانی آغاز شد

سران کشورهای حاضر در نشست مشترک سازمان همکاری شانگهای و بریکس در اوفا روسیه 18 تیر 1394 (AFP)

رئیس جمهوری روسیه بر گسترش همکاری های تهران-مسکو برای مقابله با تروریسم به ویژه در سوریه تاکید کرد. 

ولادیمیر پوتین این سخنان را پنج شنبه در دیدار حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران در شهر «اوفا» روسیه بیان کرد. 

اجلاس مشترک سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای و گروه بریکس با حضور حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی، رییس‌ جمهوری اسلامی ایران در شهر «اوفا» روسیه آغاز شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، ولادیمیر پوتین، نخست‌ وزیر روسیه روز پنج شنبه پیش از آغاز مراسم رسمی در محل ورودی برگزاری اجلاس از روحانی استقبال کرد.

روحانی که چهارشنبه شب به وقت محلی وارد فرودگاه شهر «اوفا»، پایتخت جمهوری باشقیرستان روسیه و محل برگزاری این اجلاس شد، امروز همچنین با نارندرا مودی، نخست وزیر هند، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، اشرف غنی احمدزی، رئیس جمهور افغانستان و الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهور بلاروس، دیدار و گفت‌وگو کرد.

روحانی در دیدار با مودی با تاکید بر گسترش روابط اقتصادی، تجاری و فرهنگی با دهلی نو، نقش ایران و هند در مبارزه با تروریسم در منطقه را حساس عنوان کرد.

دیدار حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران با نارندرا مودی، نخست وزیر هند در اوفا روسیه 18 تیر 1394 (AFP)

 

تاکید بر گسترش همکاری میان تهران و مسکو

روحانی در دیدار با پوتین با اشاره به تحولات عراق، سوریه و یمن و همچنین موضوع تروریسم، بر لزوم همکاری چند جانبه میان کشورهای منطقه و دوجانبه میان ایران و روسیه برای مقابله با این معضل منطقه‌ای تاکید کرد.

رییس جمهوری اسلامی ایران اظهارداشت: «تهران و مسکو باید گام‌های جدی خود را در مقابله با تروریسم تعمیق ببخشند و با مشارکت دیگر کشورهای منطقه برای ریشه‌کنی این پدیده شوم همکاری کنند.»

وی، روابط ایران و روسیه را راهبردی دانست و با تأکید بر همکاری‌های فزاینده اقتصادی میان دو کشور، گفت: «روابط ایران و روسیه در ابعاد گوناگون اقتصادی، علمی و گردشگری در حال توسعه بوده و در خلال دو سال اخیر گام‌های خوبی برای تقویت این همکاری‌ها، برداشته شده است.»

دیدار حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ایران با ولادیمیر پوتین، همتای روس وی در اوفا روسیه 18 تیر 1394 (AFP)

 

پوتین نیز در این دیدار با تاکید بر توسعه‌ی همکاری‌های دوجانبه، گفت: «روابط تهران – مسکو در ابعاد اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و علمی رو به گسترش است و این زمینه‌ی خوبی را برای برداشتن گام‌های مناسب در روابط دو کشور ایجاد خواهد کرد.»

رییس جمهور روسیه در این نشست پیشرفت مذاکرات هسته‌ای را قابل توجه خواند و تصریح کرد: «روسیه تلاش‌های فراوانی را برای حل این مشکل و حمایت از حقوق هسته‌ای ایران به کار گرفته است.»

پوتین با تأکید بر ضرورت مقابله با تروریسم و افراط‌ گرایی، همکاری‌های منطقه‌ای به ویژه تعاملات ایران و روسیه را برای ثبات و امنیت منطقه از جمله در سوریه ضروری دانست.

 

دیدار روحانی با روسای جمهور افغانستان و بلاروس

روحانی در دیدار با رئیس جمهوری افغانستان نیز با اشاره به این که سیاست ایران همواره حمایت از دولت قانونی افغانستان است، از عزم جدی تهران برای تقویت ثبات و امنیت در منطقه و مبارزه با تروریسم خبر داد.

روحانی در دیدار با لوکاشنکو، رئیس جمهور بلاروس نیز گفت: «ایران از توسعه‌ی روابط همه جانبه با بلاروس استقبال می‌کند و امیدواریم با توسعه تعاملات، همکاری‌های دو کشور در زمینه‌های مختلف گسترش یابد.»

لوکاشنکو نیز در این دیدار روابط ایران و بلاروس را دیرینه، تاریخی و نزدیک توصیف کرد و گفت: «جمهوری اسلامی ایران کشور دوست و نزدیک بلاروس است.»

 

دیدار با رئیس جمهوری چین

روحانی در دیدار با شی جین پینگ همتای چینی خود، با اشاره به روابط اقتصادی و بانکی دو کشور، علاقه مندی ایران به توسعه ابعاد مختلف این همکاری‌ها را ابراز داشت و گفت: «ضرورت دارد به ارگان‌های ذیربط در خصوص نهایی کردن فرصت‌های موجود و تبادل پیش نویس‌های مربوطه، دستورات لازم ارائه گردد.»

رئیس جمهوری چین نیز در این دیدار با اشاره به توسعه روابط اقتصادی میان دو کشور گفت: «دستورات لازم را برای پیگیری و تسریع در همکاری‌ها به منظور توسعه بیش از پیش روابط راهبردی دو کشور ارائه خواهیم کرد.»

 

ایران، هابِ ترانزیتی برای سرمایه گذاری است

روحانی در نشست سران سازمان همکاری شانگهای، اعضای گروه بریکس و اتحادیه اقتصادی اوراسیا، ایران را نقطه استراتژیك پیوند شرق و غرب دانست و بر علاقمندی ایران برای متنوع سازی روابط اقتصادی، در قالب حضور و مشارکت فعال‌تر در همکاری‌های بین‌المللی تاکید کرد.

روحانی تصریح کرد: «ایران با موقعیتی راهبردی، شبكه مناسب حمل و نقل ریلی وجاده‌ای، فرودگاه‌های مجهز و استاندارد، بنادر تجاری در شمال و جنوب، عبور كریدورهای ترانزیتی شمال- جنوب، جاده ابریشم، راه‌آهن و بزرگراه سراسری آسیایی، گذرگاه اتصال اروپا – قفقاز - آسیا موسوم به تراسیكا و نیز كریدور جاده‌ای و ریلی اتصال چین و آسیای مركزی به دریای عمان، هابِ ترانزیتی منحصر به فردی را برای سرمایه‌گذاری ایجاد كرده است.»

حسن روحانی رئیس جمهوری ایران در نشست سران سازمان همکاری شانگهای، اعضای گروه بریکس و اتحادیه اقتصادی اوراسیا حضور یافت. 18 تیر 1394 (عکس از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری اسلامی ایران)

روحانی در سفر دو روزه به روسیه که به دعوت رسمی پوتین انجام شد، در نشست سران گروه اقتصادهای نوظهور (بریکس) به عنوان میهمان و همچنین نشست سران سازمان همکاری شانگهای به عنوان عضو ناظر شرکت ‌کرده است.

برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی با داشتن نیمی از جمعیت جهان و ۲۸ درصد قدرت اقتصادی آن، اعضای گروه بریکس را تشکیل می‌دهند.

سازمان همکاری شانگهای نیز شامل چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان است. علاوه بر اعضای اصلی، مغولستان، ایران، پاکستان، هند و افغانستان نیز اعضای ناظر این سازمان هستند.

 


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.ir

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku