ایران و تاجیکستان همکاری بیشتر کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای را برای حل بحران های اجتماعی، سیاسی و امنیتی منطقه خواستار شد.
عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور ایران روز جمعه در دوشنبه، پایتخت تاجیکستان با امامعلی رحمان، رئیس جمهور تاجیکستان دیدار و درباره مناسبات دو کشور و مسائل منطقه ای گفت و گو کرد.
این دیدار در حاشیه اجلاس وزرای کشور و امور داخلی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای برگزار شد.
رئیس جمهور تاجیکستان در دیدار با وزرای کشور عضو سازمان همکاری شانگهای ضمن ابراز نگرانی از بحرانی شدن شرایط اجتماعی و سیاسی در برخی کشورهای اسلامی از جمله افغانستان درباره تاثیر منفی این بحران ها بر کشورهای عضو این سازمان هشدار داد.
رحمان تاکید کرد که کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای باید در اتخاذ تدابیر لازم به منظور پیشگیری از خطرهای احتمالی که منطقه را تهدید می کند تلاش بیشتری کنند.
وی گفت: «تاجیکستان پیامدهای افراط گرایی و تروریسم سیاسی را طی سالهای دهه 90 تجربه کرده و مردم این کشور وحشت چنین منازعات خونین را خوب در خاطر دارند.»
رئیس جمهور تاجیکستان همچنین بر لزوم تقویت و گسترش همکاری و همگرایی برای تامین صلح و امنیت در منطقه و جهان تاکید کرد.
رمضان رحیم زاده، وزیر کشور تاجیکستان نیز که ریاست اجلاس وزرای کشور و امور داخلی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای را بر عهده دارد گفت: «کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای با وحدت و همبستگی می توانند علیه خطر و تهدیدات جهان معاصر از قبیل تروریسم و قاچاق مواد مخدر مبارزه کنند.»
به گفته رحیم زاده، مبارزه با تروریسم بین المللی، تبادل اطلاعات درباره تروریست ها، تقویت مبارزه با خرابکاری و همکاری در زمینه آموزش نیروها در دستور کار این اجلاس قرار دارد.
سند نهایی این اجلاس امروز جمعه امضا خواهد شد.
گفتنی است بعد از حدود 17 سال سردی روابط بین تاجیکستان و ازبکستان، معاون وزیر کشور ازبکستان برای شرکت در این اجلاس به دوشنبه آمده است.
روز پنجشنبه نیز اجلاس وزرای خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای با عنوان «امنیت و ثبات در منطقه» با حضور محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران در مسکو برگزار شد.
قرار است اجلاس سران کشورهای عضو این سازمان نیز روزهای نهم و دهم ماه ژوئیه (18 و 19 تیر) در شهر اوفا در فدراسیون روسیه برگزار شود.
سازمان همکاری شانگهای، سازمانی میان دولتی است که با هدف همکاریهای چندجانبه امنیتی، اقتصادی و فرهنگی تشکیل شدهاست. کشورهای روسیه، چین، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان اعضای اصلی و کشورهای ایران، هند، پاکستان، مغولستان و افغانستان اعضای ناظر این سازمان هستند.
ع م / م ب