الکسیس سیپراس، نخست وزیر یونان گفت آتن برای دریافت بخش دیگری از کمک مالی مورد نیاز خود مجبور به «سازشهای دشوار» با وام دهندگان بین المللی شده است.
سیپراس، روز سه شنبه افزود: «سازش کردیم زیرا مذاکره، سازش می طلبد. میدانیم که این سازشها دشوار خواهد بود.»
نخست وزیر یونان از تهیه و تدوین طرح اصلاحات «کامل» و «واقع گرایانه» در 46 صفحه خبر داد که با هدف پایان دادن به بحران مالی کنونی این کشور به وام دهندگان شامل صندوق بین المللی پول، بانک مرکزی اروپا و کمیسیون اروپا تحویل داده شده است.
پیشتر رؤسای صندوق بین المللی پول، بانک مرکزی اروپا و کمیسیون اروپا با سران آلمان و فرانسه در برلین، پایتخت آلمان دیدار کردند تا درباره «پیشنهاد نهایی» آتن به منظور بازپرداخت بدهیهای خود رایزنی کنند. گفتنی است نخست وزیر یونان در این نشست حضور نداشت.
سیپراس در 31 ماه مه از وام دهندگان بین المللی به دلیل ارائه پیشنهادهای «مضحک» و عدم انعطاف در مذاکراتی که به مدت چهار ماه در جریان بود به شدت انتقاد کرد.
وام دهندگان بین المللی یونان با پرداخت هشت میلیارد دلار باقیمانده از برنامه کمک مالی به این کشور بحران زده مخالفت کرده و خواستار اصلاحات اقتصادی بیشتری در یونان بودند.
این در حالی است که مقامات دولت یونان پیشتر اعلام کرده بودند در برابر خواسته وام دهندگان مبنی بر اجرای تدابیر ریاضتی بیشتر تسلیم نمیشوند.
چندی پیش برخی مقامات دولت یونانی اعلام کرده بودند که دولت آتن ترجیح میدهد تحت فشارها برای اجرای تدابیر ریاضتی بیشتر، انتخابات زودهنگام برگزار کند.
یونان از سال 2009 با بحران اقتصادی مواجه است و در ازای اجرای تدابیر ریاضتی تاکنون 330 میلیارد دلار وام بینالمللی دریافت کرده است.
جمعه (پنجم ژوئن) موعد تعیین شده برای آتن است تا بیش از 329 میلیون دلار به صندوق بین المللی پول بازپرداخت کند. در صورتی که آتن نتواند این مبلغ را بازپرداخت کند، عملا ورشکسته محسوب خواهد شد.
نگرانیهای زیادی درباره احتمال ناتوانی یونان در بازپرداخت بدهی خود وجود دارد و این موضوعی است که ممکن است به خروج این کشور از منطقه یورو منجر شود.
م ع / ع م / م ح