به گفته دولت نپال، دوحه به کارگران نپالی شاغل در پروژههای ساخت و ساز مربوط به جام جهانی 2022 قطر اجازه خروج از این کشور عربی جهت شرکت در مراسم خاکسپاری یا بازدید اقوامشان بعد از زلزله مرگبار نپال را نمیدهد.
روزنامه انگلیسی گاردین یکشنبه در گزارشی نوشت، نپال از فیفا و شرکای تجاری آن انتقاد کرده و اصرار دارد آنها جهت بهبود وضعیت یک میلیون 500 هزار کارگر مهاجر فشار بیشتری به قطر بیاورند.
حدود 400 هزار نفر از این کارگران از اتباع نپل هستند و باقی آنها عمدتا از کشورهای هند، پاکستان، بنگلادش و سریلانکا هستند.
تِک بهادر گورونگ، وزیر کار نپال با اشاره به درخواست خود مبنی بر اعطای مرخصی ویژه به کارگران نپالی و پرداخت هزینه سفر آنها به خانه گفت قطر به «کارگران شاغل در پروژههای جام جهانی اجازه خروج از کشور را نداد.»
وزیر کار نپال افزود: «این کارگران اقوام و خانههای خود را از دست دادهاند و در قطر در شرایط بسیار دشواری به سر میبرند. ممانعت از خروج آنها باعث رنج بیشتر آنهاست.»
گورونگ با اشاره به تلاشهای ناموفق برای تماس با فیفا و حامیان آن گفت: «تا زمانی که فیفا و شرکای ثروتمند آن وارد عمل نشوند هیچ چیز برای کارگران مهاجر تغییر نخواهد کرد. ما کشوری کوچک و فقیر هستیم و این نهادهای قدرتمند علاقه ندارند به حرفهای ما توجه کنند.»
وی گفت: «نپالیها و دیگر کارگران وضعیت بسیاری دشواری در قطر دارند ولی ما باید به آنها کمک کنیم. دیگر نمیتوانیم در این باره سکوت اختیار کنیم.»
عفو بین الملل پیشتر اعلام کرده بود قطر در انجام تعدادی از وعدههای خود جهت بهبود اوضاع کارگران از جمله ابطال نظام «کفاله» کوتاهی کرده است.
بر اساس نظام کفاله، که از آن به عنوان بردهداری مدرن نام برده میشود، کارفرمایان قطری میتوانند از تغییر شغل کارگران یا حتی خروج آنها از کشور جلوگیری کنند.
روزنامه گاردین همچنین در سال 2014 اعلام کرده بود به طور میانگین هر دو روز یک کارگر نپالی در پروژههای احداث زیرساختهای جام جهانی قطر جان خود را از دست میدهد.
م ع/م ح