News   /   آمريکا

تداوم تنش میان امریکا و چین بر سر مناقشه دریای جنوبی چین

جان کری، وزیر خارجه امریکا (چپ) حین دیدار با شی جین‌پینگ رئیس‌جمهور چین در پکن (27 اردیبهشت 1394، AFP)

امریکا و چین حاضر به هیچگونه مصالحه سیاسی در خصوص جزایر مصنوعی ایجاد شده توسط پکن در دریای جنوبی چین نیستند.

جان کری، وزیر خارجه امریکا در پایان سفر خود به چین یکشنبه (27 اردیبهشت) در دیدار با شی جین‌پینگ رئیس‌جمهور این کشور به بررسی این موضوع پرداخت.

 دو طرف بر لزوم کاهش تنش‌ها بر سر این موضوع و اهمیت مذاکره برای حل و فصل ادعاهای مالکیت بر این گذرگاه آبی مهم تاکید کردند.

با این حال، هیچ یک از طرفین نشانه‌ای از عقب‌نشینی از مواضع کنونی بروز ندادند.

این منطقه مورد مناقشه که در مسیر اصلی کشتیرانی واقع شده، ظاهرا دارای ذخایر غنی نفت و گاز است.

جین‌پینگ در گفتگو با کری با بیان این که وی معتقد است روابط امریکا و چین در مجموع مناسبات با ثباتی است ابراز امیدواری کرد که در سفر آتی خود به واشنگتن این مناسبات بیش از پیش تقویت شود.

رئیس‌جمهور چین به خبرنگاران گفت وی اوباما را در جریان منویات پکن مبنی بر یک مدل جدید مناسبات با یک کشور بزرگ که بر اساس آن  واشنگتن پکن را به عنوان یک بازیگر جهانی دارای قدرت برابر به رسمیت بشناسد، قرار داده است.

چین نسبت به آنچه دخالت آمریکا می‌داند، به شدت اعتراض دارد و واشنگتن را به واسطه پشتیبانی نظامی از هم‌پیمانان خود از طریق اعزام ناوها، جنگنده‌ها و نیروهای بیشتر به این منطقه، به ایجاد بی‌ثباتی متهم می‌کند.

مانور نیروهای نظامی امریکا و مالزی در دریای جنوبی چین (20 اردیبهشت 1394، AFP)

امریکا چین را به احداث 800 هکتار جزایر مصنوعی بین ویتنام و فیلیپین متهم کرده است.

پیشتر جیمز کلپر مدیر اداره اطلاعات ملی آمریکا، در کمیته سرویس‌های نظامی سنا چین را به گسترش مواضع خود در دریای جنوبی چین متهم کرد و آن را تلاشی «خصمانه» برای اعمال حاکمیت خواند.

کلپر گفت: «اگرچه چین در پی مناسبات پایدار با آمریکاست، اما برای کسب منافع خود به ویژه درباره موضوع حاکمیت دریایی حاضر به پذیرش تنش‌های منطقه‌ای و دو جانبه می‌باشد.»

سناتور جان مک کین، رئیس کمیته سرویس‌های نظامی سنا نیز در این جلسه تصاویر ماهواره‌ای وسعت حضور چین در منطقه «گاون ریف» در جزایر اسپرتلی را نشان داد. چین از سال 2003 تا کنون دارای پایگاه نظامی در این منطقه است.

مک کین گفت وسعت حضور چین در این منطقه امکان بکارگیری تسلیحات از جمله سلاح‌های ضد هوایی را برای این کشور میسر می‌کند.

کلپر فعالیت‌های چین در دریای جنوبی و حفاری‌های نفت این کشور در جزایر مورد مناقشه را «رویکردی نگران کننده» توصیف کرد و افزود پکن کماکان در مراحل ساخت و ساز است و مشخص نیست چه نوع تسلیحات و نیروهایی در آنجا مستقر خواهد کرد.

چین ادعای تملک تمامی مناطق دریای جنوبی چین را دارد، در حالی که دیگر کشورها از جمله فیلیپین، ژاپن، ویتنام، تایوان، مالزی و برونئی در خصوص تملک این منطقه مدعی بوده و با چین اختلاف دارند.

م ص/ ح ع

 


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.co.uk

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku