درحالی که میلیونها انگلیسی برای شرکت در غیرقابل پیشبینیترین انتخابات پارلمانی بریتانیا در طول دهههای گذشته به پای صندوقهای رای میروند، یک تحلیلگر سیاسی در لندن معتقد است که بیتوجه به اینکه چه جناحی در این انتخابات پیروز خواهد شد، دولت آیندهی انگلستان ضعیف و منفور خواهد بود.
«کریس بمبری» در یک مصاحبه اختصاصی با «نرگس مبلغی»، خبرنگار پرستیوی در لندن، گفت که با توجه به تعهد و الزام هر دو حزب محافظهکار و کار در انگلیس به اقدامات ریاضتی، دولت جدید بریتانیا «ضعیف و منفور» خواهد بود.
وی افزود: «حزب محافظهکار به طور قطع و همچنین حزب کار نیز برای کاهش بدهیهای دولت بریتانیا متعهد به اجرای سیاستهای ریاضتی هستند. هر دوی این احزاب اعلام کردهاند که ما باید هزینههای دولت را کاهش دهیم و این موضوع عاملی برای عدم محبوبیت آنها خواهد بود.»
احزاب سیاسی اصلی در انگلستان متعهد شدهاند تا برای جبران کسری بودجه دولت این کشور سیاستهای ریاضتی در پیش بگیرند.
برنامهی ریاضتی دولت انگلیس شامل مجموعهای از موارد کاهش پایدار هزینههای عمومی در کشور با هدف کاهش کسری بودجهی دولت است.
این برنامه در سال 2010 توسط دولت ائتلافی محافظهکار و لیبرال دموکرات آغاز شد. هدف اصلی این برنامه رسیدن به تعادل در بودجهی کشور تا پایان یک برنامهی پنج ساله بود.
اگرچه پایان این دورهی ریاضتی سال 2015 یا نهایتاً 2016 پیشبینی شده بود اما در سال 2014 وزارت دارایی انگلیس پیشنهاد داد برنامهی ریاضتی تا سال 2018 ادامه یابد.
پس از ماهها تبلیغات انتخاباتی، امروز (پنجشنبه) و از ساعت 7 به وقت محلی، انتخابات پارلمانی انگلستان آغاز شده است. رقابت بسیار تنگاتنگ است و تشکیل یک پارلمان بدون اکثریت بسیار محتمل به نظر می رسد.
مطابق انتظار، هیچ یک از احزاب محافظهکار و کارگر پیروزی قاطع کسب نخواهد کرد، نمایندگان این دو حزب باید روزها و شاید هفتهها را برای برخورداری از 326 کرسی مورد نیاز تشکیل اکثریت از 650 کرسی مجلس عوام، صرف رایزنی با احزاب کوچکتر کنند.
س م ل / م ح