نیروهای پلیس امریکا برای متفرق کردن معترضان به نژاد پرستی در شهر بالتیمور به سوی آنها گاز اشکآور و نارنجک دودزا پرتاب کردند.
در حالی که پلیس امریکا در سراسر بالتیمور وضعیت فوقالعاده و مقررات منع رفت و آمد اعلام کرده است، تظاهرات در این شهر همچنان ادامه دارد.
نیروهای گارد ملی در بالتیمور با معترضان درگیر شدند و بر پایه گزارشها در این بین 230 نفر را دستگیر کردند.
شهردار بالتیمور اعلام کرد 144 وسیله نقلیه نیز در این اعتراضها به آتش کشیده شد.
تظاهرات خشونتآمیز در بالتیمور پس از مراسم خاکسپاری فِرِدی گِرِی، جوان 25 ساله سیاه پوستی آغاز شد که 19 آوریل در بازداشت پلیسِ امریکا جان سپرد؛ این جوان در جریان بازرسی پلیس دچار جراحات نخاعی شدید شده بود.
در این بین مادر گری از معترضانِ خشمگین خواسته است دست از خشونت بردارند.
از سوی دیگر سازمان عفو بینالملل نیز تاکید کرده است پلیس امریکا باید در مقابل معترضان خویشتنداری کند.
دو زخمی در فرگوسن
هم زمان با تظاهرات بالتیمور شهر فرگوسنِ ایالت میزوری نیز صحنه اعتراضات مردمی است.
بر پایه گزارشها، در جریان اعتراضهای فرگوسن دو نفر به ضرب گلوله زخمی شدند.
هنوز جزئیاتی از شرایط مجروحان و یا اینکه این تیراندازیها با تظاهرات ارتباطی داشته است یا خیر اطلاعاتی در دست نیست.
درخواست اوباما برای برخورد با «مجرمان»
این در حالی است که باراک اوباما، رئیس جمهور امریکا سه شنبه (8 اردیبهشت) در حاشیه دیدار دوجانبه با نخست وزیر ژاپن در واشنگتن معترضان بالتیمور را مجرم خواند و گفت: «رفتارهای خشونت آمیز پلیس با مردم آمریکا اتفاق جدیدی نیست و تنها به دلیل در دسترس بودن دوربین و بازتاب آن در شبکههای اجتماعی، این اتفاقات در سالهای اخیر بیشتر مورد توجه مردم قرار گرفته است.»
وی افزود: «هیچ دلیل موجهی برای اینگونه خشونتها وجود ندارد و این کارها نتیجه معکوس به همراه خواهد داشت... افرادی که با عنوان تظاهرات دست به غارت و تخریب اموال عمومی میزنند معترض نیستند و باید با آنها مانند مجرمان برخورد کرد.»
امریکا در ماههای گذشته صحنهی تظاهراتِ معترضان به قتل سیاهپوستان توسط نیروهای پلیس بوده است.
مایکل براون در شهر فرگوسن ایالت میزوری، اریک گارنر در نیویورک و والتر اسکات در شهر چارلزتون شمالی ایالت کارولینای جنوبی از جمله سیاهپوستانی بودند که در ماههای گذشته به دست ماموران پلیس کشته شدند.
پ ک ف/د ب