موسس پايگاه اينترنتي افشاگر «ويکيليکس» با بازجویی از وی از سوی دادستانان سوئدی در لندن موافقت کرد.
آسانژ تبعه استرالیایی از ژوئن 2012 میلادی از بیم استرداد به سوئد در سفارت اکوادور در لندن در پناهندگی به سر میبرد .
دادستان سوئدی قرار است آسانژ را در ارتباط با چند مورد سوءاستفاده جنسی و یک مورد تجاوز در سال 2012 میلادی مورد بازجویی قرار دهند.
به گفته توماس اولسون، دادستان سوئدی اکنون باید با مقامهای دولتی سوئدی و انگلیسی توافق و مجوز لازم برای شروع بازجویی از آسانژ را در سفارت اکوادور آغاز کنند.
این دادستانان پیشتر از سفر به انگلیس به منظور بازجویی از آسانژ خودداری کرده بودند.
آسانژ تبعه استرالیایی که تا کنون این اتهامات علیه وی محرز نشده است قویا تمامی آن ها را رد کرد و مدعی است سوئد برای تسلیم کردن او به آمریکا برایش پروندهسازی کرده است.
سوئد برای نخستین بار در سال ۲۰۱۰ بهطور رسمی از دولت بریتانیا خواست که آسانژ را به استکهلم مسترد کند. این درخواست اندکی پس از آن مطرح شد که ویکیلیکس اسرار محرمانه فراوانی را در زمینه عملکرد منفی آمریکا در عراق و افغانستان و همچنین متن گفتوگوهای محرمانه تعداد بیشماری از دیپلماتهای آمریکائی را در اختیار افکار عمومی قرار داد و خشم دولت ایالات متحده را برانگیخت.
انتشار خبر بازجویی از آسانژ در حالی است که ویکیلیکس جمعه (امروز) صدها هزار پست الکترونیکی و اسناد مربوط به حمله سایبری علیه شرکت سونی پیکچرز را منتشر کرده است .
گفته می شود این آرشیو بخشی از مکالمات مقامهای شرکت سونی با برخی از افراد در داونینگ استریت و هالیوود را در بر می گیرد.
شرکت سونی قویا انتشار این فایل از سوی ویکی لیکس را محکوم کرده است.
شرکت سونی در بیانیه ای اعلام کرد قویا با این اقدام ویکی لیکس را که این اسناد را در اختیار عموم قرار داده است، مخالف هستیم.
این فایل ویکی لیکس بیش از 170 هزار پست الکترونیکی و بالغ بر 20 هزار سند را در بر میگیرد.
شرکت سونی پیکچرز اواخر دسامبر گذشته پس از اعلام خبر اکران فیلم جنجالی «مصاحبه» که داستان یک توطئه خیالی برای ترور کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی را به تصویر میکشد، هدف حمله اینترنتی قرار گرفت.
سونی پیکچرز ابتدا اکران فیلم مصاحبه به دلیل آنچه که نگرانی های امنیتی خوانده شده بود، لغو کرد اما اندکی بعد تحت فشار باراک اوباما، رئیس جمهور امریکا مجوز انتشار این فیلم را صادر کرد.
امریکا، کره شمالی را مسئول این حمله اینترنتی میداند اما پیونگیانگ قویا این اتهام را رد کرده است.
ن ام/ م ح