صدها سرباز انگلیسی که در خارج از این کشور خدمت میکنند به خاطر مصرف داروی ضد مالاریا دچار بیماریهای روانی شدهاند.
آمار جدید منتشر شده از سوی وزارت دفاع انگلیس در پاسخ به «آزادی دریافت اطلاعات» نشان میدهد از سال 2008، 994 سرباز در کلینیکهای روانی تحت درمان قرار گرفتهاند.
رادنی شکسپیر، تحلیلگر سیاسی مستقر در لندن پنجشنبه در مصاحبه با پرس تیوی در این رابطه گفت: «مشکل وزارت دفاع (انگلیس) و امریکا آن است که گمان میکنند میتوانند هر چیزی را به خورد سربازانشان بدهند، به طور مثال در مورد تهاجم عراق، تا این تاریخ هزاران سرباز امریکایی از عواقب داروهایی که به سربازان داده میشود بدون آنکه کسی به واقع درباره عواقب آن نگران باشد، رنج میبرند، درست مانند موردِ مربوط به مالاریا.»
«مفلوکین» یا «لاریام» دارویی برای پیشگیری از ابتلا به مالاریاست. به گزارش «دیلی ایندیپندنت»، ژنرال بازنشسته «الستر دانکن» از قربانیان داروی مفلوکین است که پیش از اعزامش به سیرالئون در غرب آفریقا به او داده شده بود؛ او اکنون در یک مرکز روان درمانی بستری است.
وزارت دفاع انگلیس برای به خطر انداختن آگاهانهی سلامت روانی سربازانش متهم شده است چرا که با وجود اخطار شرکت سازندهی مفلوکین این دارو را به سربازانش خورانده است.
شرکت «روش» سال 2013 به پزشکان انگلیسی اخطار داد که ایجاد اختلالات روانی همچون توهم، رفتارهای مخاطرهآمیز و تمایل به خودکشی از جمله عوارض مفلوکین است.
شکسپیر با ابراز نگرانی از این موضوع اظهار داشت این مساله تا زمانی که در نهایت شواهد موجود برای همه آشکار شود ادامه خواهد داشت اما تا آن زمان «صدها هزار نفر دچار آسیبهای دائمی شدهاند.»
وی گفت: «شواهد کاملا واضح است. افراد بسیاری در ارتش از عواقب روانی وحشتناک این دارو رنج میبرند. همه اینها به این خاطر است که وزارت دفاع انگلیس مسئولیتهایش را نمیپذیرد و اوضاع در مورد نیروهای مسلح همیشه همین گونه بوده است.»
با وجود انتقادهای بسیاری که در این زمینه وجود دارد، صدها سرباز همچنان قربانی عوارض جانبی این دارو میشوند و وزارت دفاع انگلیس همچنان این دارو را به خورد سربازانی که به خارج از کشور اعزام میشوند میدهد.
بر اساس آمار رسمی، وزارت دفاع انگلیس تنها در سال 2014 این دارو را به 1892 نفر از سربازان انگلیسی داده است.
پ ک ف/م ح