یک هواپیمای خورشیدی برای نخستین بار سفر خود به دور دنیا را از امارات متحده عربی شروع کرد؛ سفری تاریخی که قرار است استفاده از انرژیهای پاک را تشویق کند.
این هواپیما که «سولار ایمپالس 2» نام دارد راس ساعت 7:12 صبح دوشنبه به وقت محلی از ابوظبی، پایتخت امارات پرواز کرد و به عنوان اولین بخش از پرواز 12 مرحلهای خود که 5 ماه به طول میانجامد عازم مسقط، پایتخت عمان شد.
این هواپیمای تکسرنشین قرار است از دریای عرب به سوی هند و سپس بر فراز میانمار، چین، هاوایی و نیویورک پرواز کند.
آندره بورشبرگ سوئیسی و برترند پیکارد، دیگر هموطن وی به نوبت هدایت این هواپیما را برای طی مسافت 21 هزار و 747 مایلی (35 هزار کیلومتر) به عهده دارند.
بورشبرگ روز یکشنبه به خبرنگاران گفت: «این یک پروژه انسانی و یکی از چالشهای فراروی انسانها است.»
پیکارد نیز در این باره گفت: «ما میخواهیم دیدگاه خود را درباره یک آینده پاک به اشتراک بگذاریم. تغییرات آب و هوایی یک فرصت عالی برای ارائه فنآوریهای پاک جدید به بازار است که به ذخیره انرژی، منابع طبیعی کره زمین، سودآوری، کار آفرینی و رشد پایدار منجر میشود.»
این سفر که در مجموع حدود 25 روز به طول میانجامد ابتدا قرار بود روز شنبه آغاز شود اما به علت بدی آب و هوا و وزش باد به تعویق افتاد. این پرواز در پی 13 سال تحقیق و آزمایش خلبانان صورت گرفت.
خلبانان این هواپیما در طول پرواز با اتاق کنترل در موناکو در ارتباط خواهند بود که 65 هواشناس، کنترلکننده ترافیک هوایی و مهندس در آن، پرواز این هواپیما به دور دنیا را دنبال میکنند. یک تیم 65 نفره از کارکنان پشتیبانی نیز این پرواز را همراهی خواهند کرد.
این هواپیمای سبک ساخته شده از فیبر کربن هر ساعت 50 تا 100 کیلومتر را میپیماید و شبها با کمترین سرعت حرکت میکند تا از اتمام سریع انرژی 17 هزار سلول خورشیدی آن جلوگیری شود.
ز س/م ح