آژانس امنیت ملی امریکا میتواند با جاسازی نرمافزار جاسوسی در رایانهها، اطلاعات کامپیوترهای کشورهایی همچون ایران، چین و روسیه را سرقت کند.
به گفته کارشناسان سایبری، آژانس امنیت ملی امریکا توانسته است در دیسکهای سخت تولید شرکتهای بزرگی همچون «وسترن دیجیتال»، «سیگیت» و«توشیبا» نرم افزار جاسوسی جاسازی کند.
به گزارش رویترز، شرکت روسی «کسپراسکای لب» این موضوع را که آژانس امنیت ملی مدتها در پی انجام آن بوده کشف و افشا کرده است.
به گفته کسپراسکای، تاکنون حدود 30 کشور که رایانههای آن به یک یا دو نرمافزار جاسوسی آلوده شده، شناسایی شدهاند.
این سازمان افزون بر ایران، روسیه و چین، پاکستان، افغانستان، مالی، سوریه یمن و الجزایر را نیز هدف قرار داده است.
به گزارش شرکت کسپراسکای، نهادهای دولتی و نظامی، شرکتهای مخابراتی، بانکها، شرکتهای انرژی، موسسات تحقیقات هستهای، رسانهها و فعالان اسلامی از جمله اهدافی هستند که آژانس امنیت ملی امریکا در نظر گرفته است.
اگرچه این شرکت روسی نام کشوری را که مسئول این اقدام جاسوسی است فاش نکرد اما اظهار داشت این ماجرا به بدافزار «استاکسنت» که آژانس امنیت ملی آن را طراحی کرده، مرتبط است.
در این بین، یکی از کارمندان سابق آژانس امنیت ملی امریکا در مصاحبه با رویترز ضمن تایید صحت گزارش کسپراسکای گفت از نظر کارکنان این سازمان اینگونه برنامههای جاسوسی به اندازه استاکسنت باارزش هستند.
به گفته یکی دیگر از کارمندان سابق آژانس امنیت ملی امریکا، روش ارزشمند جاسازی این نرمافزارهای جاسوسی در دیسکهای سخت ابتکار این سازمان بوده است.
ادوارد اسنودن، افشاگر امریکایی و کارمند سابق آژانس امنیت ملی آمریکا ژوئن 2013 اسناد اطلاعاتی محرمانهای را درباره میزان فعالیتهای جاسوسی واشنگتن منتشر کرد.
بر اساس این اسناد، آژانس امنیت ملی امریکا مکالمات تلفنی میلیونها امریکایی و خارجی و همچنین سران سیاسی کشورهای جهان را شنود میکرده است.
پ ک ف/ ح ر ب