در پی موج اخیر حملات تروریستی در پایتخت فرانسه، فعالان انگلیسی هشدار دادند که دانش آموزان مسلمان در سراسر این کشور با توجه به روند فزاینده اسلام هراسی در مدارس از بدرفتاریهای ناشی از آن رنج می برند.
فعالان انگلیس در گزارشی که روز جمعه در روزنامه انگلیسی "ایندیپندنت" منتشر شد، اعلام کردند دانش آموزان مسلمان این کشور به طور فزاینده مورد آزار همکلاسی های خود قرار دارند و دولت انگلیس نیز اقدامی در جهت حل این مشکل بر نمی دارد.
تل ماما (Tell MAMA) ، سازمان خیریه ای در انگلیس که جرایم مربوط به نفرتپراکنی علیه مسلمانان را رصد میکند، با اشاره به گزارش های اخیر آموزگاران و والدین مبنی بر حملات فیزیکی و لفظی علیه دانش آموزان این کشور اعلام کرد پس از حملات اخیر در پاریس، مدارس انگلیس شاهد افزایش "قابل توجه" در حوادث بوده است.
پیش از این در ماه جاری (ژانویه 2015) ، حملات تروریستی در پاریس ، پایتخت فرانسه، 17 کشته برجا گذاشت.
دو مرد مسلح هفتم ژانویه به دفتر مجله فکاهی "شارلی ابدو" در پاریس حمله کردند که در اثر آن دوازده نفر کشته شدند. در حادثه ای دیگر ، یک مرد مسلح بعد از کشتن یک افسر پلیس به یک سوپرمارکت در پاریس حمله کرد و چند تن را به گروگان گرفت. در این حمله چهار گروگان کشته شدند. همه مهاجمان نیز در حملات پلیس کشته شدند.
بعد از حملات تروریستی در پاریس که از هفتم تا نهم ژانویه روی دادند، این دیده بان اسلام هراسی 112 مورد خشونت لفظی و فیزیکی علیه دانش آموزان مسلمان را به ثبت رسانده است.
فیاض مغال، مدیر سازمان دیدهبان اسلامهراسی تل مامامی گوید: "ما شاهد افزایش رویدادهای ناشی از زبان و لحن تند و افراطی و نیز قلدری علیه کودکان مسلمان در مدارس هستیم و این روند بعد از حوادث اخیر پاریس آماری قابل توجه از حوادث را در پی داشته است."
مغال دولت انگلیس را به عدم رسیدگی و حل مشکل مسلمان ستیزی در این کشور متهم کرد و گفت گروه خیریهی وی پیش از وقوع این حملات بارها برای جلب حمایت وزارت آموزش در تعلیم راه های مقابله با اسلام هراسی تلاش کرده است.
افزون بر این، اصناف و اتحادیه های آموزگاران و گروه های ضد نژادپرستی نیز از مشاهده روند فزاینده حوادث مسلمان ستیزی در مدارس خبر داده اند.
اتحادیه ملی مدیران و معلمان زن (ان. ای. اس. یو. دابلیو. تی/ NASUWT) می گوید افزایش اسلام هراسی باعث "ترس و عدم اطمینان" در مدارس شده است.
این اتحادیه همچنین تصریح کرده است احساسات مسلمان ستیزی در طیفی گسترده تر نوعی مشکل فزاینده برای مدارس بوده و لازم است حل و فصل این موضوع در "اولویت" قرار گیرد.
وزارت آموزش و پرورش انگلیس ضمن واکنش به این انتقاد، اذعان کرده است در مقابله با اسلام هراسی توصیه ای خاص ارائه نداده است.
این وزارت افزود هر نوع تعرض و قلدری در مدارس را نمی پذیرد.
ن م/ دب